| 
 
 
 | 
Mandalina Peltesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170877 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. mandalina
 
3 yemek kaşığı buğday nişastası
 
6 yemek kaşığı şeker
 
 
Mandalinaların suyunu sıkın ve ezin, üç bardak suyu ayırın. Yetmezse su ilave edin. Tencereye önce şekeri sonra nişastayı ekleyip ikisini iyice harmanlayın. Üç bardak mandalina suyunu ilave edin, nişasta ve şekeri iyice erittikten sonra tencereyi ateşe koyun. Sürekli karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. İki-üç saat buzdolabında bekletip servis edin.
  
 | 
Mandalina Peltesi | 
  | 
laledan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104187 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2015 
2,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet mandalina
 
2 çay bardağı şeker
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
100 gram çikolata
 
50 gram Antepfıstığı
 
 
Mandalinaların suyunu sıkıp üzerine normal suyu ilave edin. Tencereye aktarın üzerine şekerini ekleyip ocak üzerinde kaynatmaya bırakın. Kaynamaya başlayınca nişastayı az suyla açın ve içine dökün. Hemen koyulaştığını göreceksiniz. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp kaplara boşaltın. Üzerine rendelenmiş çikolatalar ve fıstıkları serpip ikram edin.
  
 | 
Mandalinalı Pelte | 
  | 
partizan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82361 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012 
5,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet mandalina
 
1,5 çay bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
100 gram çikolata
 
50 gram Antep fıstığı
 
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
 
 
Mandalinaların suyunu sıkıp üzerine normal suyu ilave edin. Tencereye aktarın üzerine şekerini de ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, az suyla açtığınız nişastayı içine dökün. Hemen koyulaştığını göreceksiniz. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve kaplara boşaltın. Üzerine rendelenmiş çikolata ve fıstık serpin.
  
 | 
Mandalinalı Pelte | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74602 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012 
3,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı mandalina suyu
 
2 su bardağı su
 
2 çay bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 kahve fincanı file badem
 
 
Mısır nişastasını biraz suyla açın. Mandalina suyu, su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Nişastayı yavaş yavaş karıştırarak katın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Üzerini file badem ile süsleyin.
  
 | 
Mandalina Peltesi | 
  | 
gündüz yüzlü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72594 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
3,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo mandalina
 
1 çay bardağı şeker
 
1 limon
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
1 yumurta sarısı
 
4 çorba kaşığı şeker
 
 
 
Kreması yapmak için tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu ardada mandalinaları ortadan ikiye bölüp suyunu iyice sıkın. Mandalina suyunu bir tencerenin içine boşaltıp üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip ocak üzerinde 5 dakika kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Nişastayı az suyla ezip tenceredeki mandalinaların içine ekleyin. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın. Soğuyan kremayı cam bir kaba boşaltıp kaşığın tersi ile yayın. Üzerine de mandalina peltesini sezdirin. Bu şekilde 1saat soğumaya bırakın. Buzdolabında da 1 saat bekletilip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Mandalina Peltesi | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24039 
Gönderme Tarihi: 24.May.2008 
2,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 tatlı ve sulu mandalina
 
1 su bardağı nişasta
 
500 gr şeker
 
6 bardak su
 
 
Mandalinaların suyu sıkılır. Su ilave edilip kaynatılır. Suda ezilmiş nişasta ve şeker ilave edilir. Pişirilip tepsiye boşaltılır.
  
 | 
Mandalinalı Pelte | 
  | 
tuğra 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.02.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21301 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2008 
3,705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı mandalina suyu
 
2,5 su bardağı şeker
 
3,5 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 çorba kaşığı ceviz içi
 
 
Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup, şekeri katınız. Karıştırıp kaynatınız.
 
Ayrı bir kapta nişastaya mandalina suyunu ilave ederek eziniz. Ilıklaştırıp kaynayan şekerli suya karıştırarak katınız. Birkaç taşım kaynatıp tatlı kâselerine boşaltınız. Soğuyunca üzerini kıyılmış cevizle süsleyiniz.
  
 | 
Mandalinalı pelte | 
  | 
LüküsHayat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16897 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007 
5,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet mandalina, 
 
1 su bardağı su, 
 
12 adet kesme şeker, 
 
2 çorba kaşığı nişasta, 
 
yarım su bardağı su
 
 
Mandalinaların 3 tanesinin üzerinden yuvarlak bir kapak kesin. İç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çırpın. Mandalinaların suyunu sıkıp, su ve kesme şekerlerle birlikte ateşte kaynamaya bırakın. Nişastayı yarım su bardağı suda eritin.Kaynamakta olan şekerli, mandalinalı suya nişastayı karıştırın. Koyulaşana dek bir kaşık yardımıyla karıştırın.
 
Koyulaştıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan mandalina peltesini, içini oyduğunuz mandalina kabuklarına doldurun.
 
 
 ML® Üzümlü İrmikli Pelte için tıklayın
 
  
 | 
Mandalina Peltesi | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10872 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
3,211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet mandalina
 
2 çorba  kaşığı  nişasta
 
1,5 bardak su
 
1/4 bardak su   (nişasta  ezmek için) 
 
8 adet kesme şeker
 
 
Bir kapta 2 adet mandalina suyu, 1,5 bardak su ve 8 adet kesme şeker kaynatılır. Nişasta 1/4 bardak su ile ezilir ve kaynamış mandalina suyuna telle karıştırılarak ilave edilir. 5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |