| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mandalina jöleli pasta | 
 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17128 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007 
3,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı un, 
 
1/3 su bardağı toz şeker, 
 
50 gram margarin, 
 
1 adet yumurta, 
 
1 tatlı kaşığı mandalina kabuğu rendesi, 
 
1 paket mandalinalı veya portakallı jöle, 
 
5-6 adet mandalina
 
 
Unu, tozşekerle beraber karıştırın. Ardından küp küp kesilmiş margarini ekleyin. Yumurtayı ve mandalina kabuğu rendesini katıp, yoğurun.
 
Bu hamuru, dikdörtgen şeklindeki önceden yağlanmış bir kek kalıbına yayın. 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
 
Pişen hamuru fırından alın ve kalıbından çıkarın. Kalıbın içini streç folyo ile kaplayın ve pişen hamuru tekrar içine yerleştirin. Mandalinaların kabuklarını soyun ve mandalinaları enlemesine dilimleyin. Kalıba yerleştirin.
 
Bu arada portakal veya mandalina jölesini bir kaba boşaltın. 1 buçuk su bardağı sıcak su ile karıştırın. Jöle eriyince üzerine 1 buçuk su bardağı su katın. Hazırladığınız jöleyi mandalinaların üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletip, donmasını sağlayın.
 
Donan jöle pastayı kalıptan çıkarın, folyosunu sıyırıp, taze meyve dilimleri ile servis yapın.
  
 | 
 
JÖLELİ MANDALİNALI YAŞ PASTA | 
 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22158 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008 
3,516 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. mandalina
 
1/2 paket hazır mandalina Jölesi
 
Islatma Şurubu İçin:
 
1/4 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı meyve suyu
 
Pandispanyası için:
 
4 yumurta
 
1/2 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1/2 paket vanilya
 
1 çay kaşığı
 
limon kabuğu rendesi
 
 
Pandispanyanın Yapılışı:
 
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
 
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
 
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
 
 
Islatma Şurubunun Yapılışı
 
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
 
 
Jöleyi 1 su bardağı kaynar su içerisinde eritiniz. 1 su bardağı soğuk su katıp karıştırınız.
 
Mandalinaları dilimlere ayırıp beyaz kabuklarını da iyice ayıklayınız. Pandispanyanın piştiği kalıba yanyana sıralayınız. Üzerine röleyi (2 çorba kaşığı ayırarak) döküp buzdolabında dondurunuz.
 
Jöle donunca ayrılan 2 kaşık jöleyi üzerine döküp, yayınız. Islatma şurubu ile ıslatılmış pandispanyayı üzerine koyup yerleştiriniz. Buzdolabında 1/2 saat dondurunuz.
 
Kalıbın alt kısmını ılık suya batırarak yumuşatıp, servis tabağına ters çeviriniz.
 
 
 ML® Mandalinalı Pasta için tıklayın
 
  
 | 
 
Mandalina Jöleli Pasta | 
 
  | 
küresel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51544 
Gönderme Tarihi: 12.May.2010 
2,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME:
 
8 yumurta
 
8 çorba kaşığı toz şeker
 
10 çorba kasığı un
 
yarım paket vanilya
 
1 limonun rendelenmiş kabukları
 
Mandalina
 
Kremi için:
 
3 yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Rendelenmiş limon kabuğu
 
Islatma suyu için:
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı toz seker
 
Jölesi İçin:
 
1.5 su bardağı şeker
 
1.5 bardak su
 
10 tane Jelatin
 
yarım fincan limon suyu
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
 
Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kaaar çarpılır.
 
Un, bir kaba elenir. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konur.
 
Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür. Yedirilinceye kadar karıştırılır.
 
Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur.
 
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir.
 
Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür.
 
Kreminin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur. Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir.
 
Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
 
Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir. Bir-iki kere karıştırılır.
 
Sonra pastanın üzerine sürülür.
 
Jölenin Hazırlanması: Tencereye su ve şeker konur. Üzerine limon suyu ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır.
 
Ateşten alındıktan sonra. ısıtılmış jelatin konur. Jelatin eriyinceye kadar karıştırılır.
 
Yarısı pasta kalıbına konur. Üzerine; dilimlere ayrılıp beyaz kabukları ve zarı temizlenmiş mandalinalar dizilir.
 
Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur.
 
Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır.
 
Donmuş jelatinin üzerine dökülür.
 
Üzerine tekrar mandalina dilimleri döşenir.
 
Donması için buzdolabına konur.
 
Donduktan sonra alınır.
 
Kalıp, sıcak suyun içine konur.
 
Jöle gevşedikten sonra; kap, ters çevrilerek pastanın üzerine dökülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mandalina jöleli pasta Tarifleri Portakallı Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |