Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Malhuta (Mahluta) Çorbası (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Malhuta Çorbası (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170923
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

8-10 bardak su veya et suyu
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı kahverengi mercimek (Malatya’ya özgü mercimek)
1 çay bardağı orta bulgur (köftelik)
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ıslatılmış nohut
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 baş kuru soğan
1-2 kaşık domates salça
1-2 kaşık biber salça
Reyhan
Tuz
Kırmızı pul biber

Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye yıkanmış kırmızı mercimek, kahverengi mercimek, bulgur, pirinç ve ıslatılmış nohudu koyup, 8-10 bardak su veya et suyu ilave edip tencereyi ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca ateşi biraz azaltıp, kapağı yarım kapatarak pişmeye bırakın.
Ayrı bir tavada iki baş kuru soğanı, ufak, yemeklik şeklinde doğrayıp tereyağı ile sarartın.
Salçasını koyup salçayla birlikte ezin. Biraz çorba suyu ile karıştırarak kaynayan çorbaya ilave edin.
Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Kırmızı pul biber ve bolca reyhan serperek servis yapın.



Mahluta Çorbası

Itrı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc74335
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,309 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
6 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon suyu
1 Tuz

1. Soğanın kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve tencereye alın.
2. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Karışıma tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blender’dan geçirin.
4. Çorbanız pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak sevis edin.


Malhuta (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32176
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
5,994 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İri yarma ve ayıklanmış, yıkanmış mercimek bir tencereye konur, üzerini aşacak kadar su eklenir. Tuzu ilave edilir ve karıştıra karıştıra pişirilir.
Diğer tarafta kişniş kavrulur, havanda iyice dövülür. Pişmiş malhutanın üzerine serpilir. Tereyağı eritilir ve malhutaya dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.



Malhuta (Mahluta) Çorbası (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31887
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,947 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tencerede su kaynayınca içine kırmızı mercimek ve yarma katılır ve karıştırılır. İyice pişene kadar beklenir. Bir tavada yağ eritilir, içinde kişniş kavrulur ve pişen karışıma aktarılır. Tuzu ilave edilir, ateşten indirilir.







Malhuta (Mahluta) Çorbası (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Malhuta (Mahluta) Çorbası (Malatya) 171,480 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort