| 
 | 
| Malay (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115483 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
 2,741 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1000 gr. Su
 250 gr. Mısır unu
 200 gr. Tereyağı
 100 gr. Kaymak
 100 gr. Kuru Soğan
 5 gr. Tuz
 5 gr. Karabiber
 
 Suyu kaynatınız. Kaynadıktan sonra içine tuz ekleyiniz ve ardından çırpma teliyle karıştırmaya başlayarak azar azar mısır ununu ekleyiniz. Suyunu çekip katılaşmaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam ediniz. Ayrı bir tavayı ısıtınız içine tereyağı ve soğanı ekleyiniz. Soğanlar kızarmaya başladıktan sonra kaymağım ekleyiniz. Mısır unu karışımı suyunu çektikten sonra biraz dinlenmesi için bekletiniz. Katılaşmaya başlayınca kaymak, tereyağı ve soğan karışımım üzerine dökerek servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| Malay (Zonguldak) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc106055 Gönderme Tarihi: 19.Mar.2015
 2,181 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. mısırunu
 5 kaşık çekilmiş haşhaş
 100 gr. margarin
 1 bardak sıvı yag
 2 yemek kaşıgı kuru maya
 Tuz
 
 1 Kg. mısırunu tuz maya aldıgı kadar ılık su ile, yogrulur, mayalanması için yarım saat bekletilir. Hamur 5 parçaya ayrılır, tepsi yaglanır hamurdan bir parça alınır tepsiye göre yayılır, eritilmiş margarin, sıvıyağ, haşhaş karıştırılır yayılan hamurun üstüne sürülür bütün hamurlar bitesiye kadar bir kat hamur bir kat haşhaşlı yag tepsiye yayılır en üste haşhaşlı yag sürülür kara kare kesilerek fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| Malay (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32364 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 18,245 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Ocakta kaynamakta olan su tenceresine yavaş yavaş mısır unu katılır ve sürekli karıştırılır. Elde edilen katı bulamaç yayvan kaplara kaşıkla küçük parçalar halinde dökülür. Üzerine süt şeker, 8toz şeker) dövülmüş ceviz kızdırılmış tereyağı ya da pekmez dökülerek tatlı malay; kıkırdak, dövülmüş ceviz, tereyağlı; küçük parçalar halinde doğranmış kavrulmuş kazciğeri, kaz yağı dökülür. Yörede ceviz bol olduğundan geçmişte cevizden elde edilen yağ ile tafta (yağı çıkarılan ezilmiş dövülmüş ceviz kırıkları) malayın üstüne dökülürmüş.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |