|
|
Maki |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161736
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
Yosun
Sushi pirinci
Ton balığı
Sushi pirinci için:
Pirinç sirkesi
Toz şeker
Tuz
Sushi pirinci
Sunum
Wasabi
Zencefil turşusu
Soya sosu
Büyük kaseyi buzlu su ve limon dilimleri ile doldurun.
Suşi altlığını, çıtaları çapraz olacak şekilde kesme tahtasının üzerine yerleştirin. 1 adet yosunu matın uzun kenarı size en yakın olacak şekilde matın üzerine parlak tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Ellerinizi limonlu suyla hafifçe nemlendirin, ardından yaklaşık 3/4 fincan pirinci yosunun üzerine eşit bir tabaka halinde yayın ve karşınızdaki uzun uçta 1/2 inçlik kenarlık bırakın.
1/2 çay kaşığı wasabi macunu, size en yakın taraftan yaklaşık 1 inç uzakta, pirinç boyunca ince yatay bir çizgide fırçalayın. Ton balığı şeritlerinin yaklaşık 1/8'ini yatay bir çizgide wasabi çizgisinin üzerine yerleştirin, ton balığını bir yandan diğer yana sığacak şekilde gerektiği gibi kesin.
Size en yakın kenardan başlayarak, matı başparmaklarınızla kaldırın, dolguyu parmaklarınızla yerinde tutun ve matı pirincin üst ve alt kenarları buluşacak şekilde dolgunun üzerine katlayın. Rulo boyunca nazikçe ama sıkıca sıkın ve sıkmak için matın üst kenarını kendinizden uzağa doğru çekin. Matı açın ve kütüğü 1/4 tur ileri doğru yuvarlayın, ardından matı tekrar katlayın ve yosun kenarını kapatmak için hafifçe ama sıkıca sıkın. Kalan ruloları oluşturmak için tekrarlayın.
1 ruloyu, dikiş tarafı aşağı gelecek şekilde kesme tahtasına aktarın. Keskin bıçağı limonlu suya batırın, fazlalığı silkeleyin. Rulo şeklinde dilimleyin, ardından her bir yarıyı 3 parçaya bölün. Kalan ruloları da aynı şekilde dilimleyin. Kalan wasabi ezmesi, zencefil, daikon, havuç ve soya sosuyla hemen servis yapın.
|
Maki Sushi (Japonya) |
|
Filiz Batmaz
Aşçı
Kayıt: 24.03.2011
Mesajlar: 12 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc61680
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2011
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. sushi pirinci
80 ml. pirinç sirkesi
10 gr. şeker
2 çay kaşığı tuz
300 gr. salatalık
100 gr. beyaz balık eti
6 adet yosun yaprağı
Soya sosu
Zencefil turşusu
Pirinci süzgeçte iyice yıkayıp bir kaseye alın. Üstünü örtecek kadar su ilave edip 1 saat yumuşaması için bekletin.
Süzdüğünüz pirinci 400 ml. su ile kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp 1 dakika daha kaynatın. Kapağını açıp tüm suyunu çekinceye kadar, karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın ve pirinci 10 dakika demlendirin.
Pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırıp hemen sıcak pirince ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın.
Salatalığı ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyin ve boylamasına 1/2 cm. eninde şerit doğrayın. Balık etini boylamasına ikiye bölün. Yosun yapraklarını yağsız bir tavada hafifçe tütsüleyin. Streç folyo ile kaplanmış bambunun üstüne yosun yapraklarını yerleştirin. Islak ellerinizle, pirincin 1/6'sını yaprağın alt tarafına bastırarak yayın.
Yosun yaprağının en alt kenarını 1 cm. boş bırakın. Pirincin üstüne 1 çubuk salatalık, 1 çubuk balık eti yerleştirin.
Yaprağın boş olan kısmını suyla ıslatın. Bambu yardımıyla yuvarlayın ve folyoyla sarılı olarak buzdolabında bekletin. Aynı işlemi diğer 5 rulo için de uygulayın.
Maki sushi'yi 2 cm. kalınlığında parçalara kesin. Soya sosu ve zencefil turşusu ile biriikte servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 31.03.2021
|
|
Maki Sushi (Japonya) Tarifleri Japon Yemekleri
|
|