2 adet katı pişmiş yumurta, küp küp kesilerek bodikolu (kuzu etli) makarnaya ilave edilir. 3 adet orta boy patates haşlanıp püre yapılır. 1 adet yumurta çırpılarak patates püresine ilave edilir. Bu karışım fırın makarnanın üzerine konarak pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc39851
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2009
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
Nedim Atilla
(Kraliyet Makarnası)
MALZEMELER:
750 gr bodiko (kuzu eti)
500 gr fırın makarna (1 paket)
5 adet yumurta
3,5 bardak et suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Bodikoyu kuşbaşı kesin. Yıkayıp, süzün. Düdüklü tencereye koyup yağı ve tuzu ilave edin. Etin üzerine 3 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. Diğer tarafta makarnayı haşlayıp süzün. Pişmiş bodikoyu, tuzu ve karabiberi makarnalara ilave edin. 4 yumurtayı çırpın ve 2,5 bardak et suyuyla karıştırın. Tüm karışımı orta boy bir fırın kabına dökün. Fırında 200 derecede 40 dakika kadar pişirin. Bu arada 1/2 bardaktan biraz fazla et suyunu 1 yumurta ile çırpın. 40 dakika dolunca,
fırından makarnayı çıkartıp üzerine yumurtalı et suyunu gezdirin. Tekrar 10 dakika daha pişirin. Cuma akşamı sofralarından eksik olmayan bir lezzettir.