| 
 
| 
 
 
 | 
 
MAKARNA TÜRLÜSÜ | 
 
  | 
çığ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2007 
Mesajlar: 33 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19828 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2007 
2,367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kaynak: Filiz Makarna
 
 
Gerekli Malzemeler: 
 
1 paket Filiz Vitaminli Tekerlek Makarna, 
 
1 adet havuç, 
 
1 adat kabak, 
 
1 adet patates,
 
2 adet biber, 
 
2 çorba kaşığı tereyağı, 
 
2 adet domates, 
 
yarım demet maydanoz, 
 
tuz.
 
 
Hazırlanışı: 
 
Yıkanıp, soyulmuş sebzeleri küçük küçük doğrayın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Sebzeleri tencereye ekleyip, ateşte yumuşayana kadar kendi sularıyla pişirin. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın (Domates sebzelerin sıcaklığı ile yumuşayabllir). Pişirdiğiniz makarnayı sebzelerin üzerine boşaltın. Servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
  
 | 
 
Makarna Türlüsü | 
 
  | 
piyes 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44980 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009 
2,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. teker makarna
 
250 gr. karışık sebze (Fasulye, bezelye, vs.)
 
20 gr. çamfıstığı
 
1 demet roka salata
 
2 çorba kaşığı tulumpeyniri
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
Yeterince tuz, biber
 
 
YAPILIŞI:
 
Sebzeleri yıkayıp ayıklayınız. Bir tencereye tuzlu su koyup, sebzeleri içinde haşlayınız. Sebzeler yumuşayınca aynı suya makarnaları atıp 10-12 dakika sebzelerle birlikte makarnayı haşlayınız. Bu arada roka salatayı yıkayıp ayıklayınız. Saplarını kesip atınız. Yapraklarını ince ince kıyınız. Bir tavaya, zeytinyağından bir kaşık alıp koyunuz. Hafif ateşte zeytinyağını kızdırıp içinde çamfıstığını, tulumpeynirini ve ince kıyılmış roka yapraklarını tahta kaşıkla çevirerek kavurunuz. Fıstıklar sararınca ateşten indirip bekletiniz. Haşlama tenceresini çalkalayıp içine makarna ve sebzeleri atınız. Üstüne kavurduğunuz çamfıstığı, tulumpeynirini, roka karışımını döküp karıştırınız. Kalan zeytinyağını ilave edip, tuzunu, biberini ekleyiniz. Karıştırıp bekletmeden sıcak tabaklara koyarak ikram ediniz.
 
 
Not: Bu makarnayı pişirirken hazır donmuş sebze ya da konserve sebze kullanabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MAKARNA TÜRLÜSÜ Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |