| 
 
 
 | 
Makarna Pastası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166330 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2022 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
75 ml sıvı yağ
 
250 gram kıyma
 
1-2 diş sarımsak
 
100 gram domates püresi
 
200 gram domates rendesi
 
Yarım demet taze fesleğen
 
1 tutam tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 paket makarna
 
100 gram parmesan peyniri (toz)
 
150 gram kaşar peyniri rendesi
 
 
Makarnayı on dakika kadar pişirin, suyunu süzün.
 
Makarna ile parmesan peynirini birleştirip, karıştırın.
 
Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Makarnalar dik kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin. Makarnaların arasında hiç boşluk kalmamasına dikkat edin.
 
Bir tavada yağ ile kıymayı kavurun.
 
Domates püresini, sarımsağı ve domates rendesini üzerine ilave edin. Orta ateşte pişirin. Domatesler kıvam alınca, fesleğeni, karabiberi ve tuzu da ilave edip, karıştırın. Harcı ocaktan alın.
 
Makarnaların üstüne, kıymalı harçtan dökün. Boşlukların dolduğundan emin olun.
 
Pastanızın üzerine, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
 
200 derecelik fırında on beş dakika kadar pişirin.
 
Son olarak, pişen makarna pastanızı on dakika dinlendirin, kalıbın kelepçesini çıkarıp servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Makarna Pasta | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106930 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket düdük makarna
 
150 gr kıyma
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Kaşar rendesi
 
2 yemek kaşığı margarin
 
 
Makarnaları tuz ve 1 yemek kaşığı margarin ile haşlayalım (çok fazla haşlanmasın). Suyunu süzelim bekletelim.
 
Kıymayı kalan margarinle çok az çevirelim salçayı baharatı atıp birazda su ilavesi ile kaynatıp kapatalım altını. Kelepçeli pasta kalıbına makarnaları boyuna dizelim her tarafı kaplansın (makarnaları çok haşlamanma nedeni de burada dizerken dik durmaları.
 
Üzerine kıymalı harcı yayalım üzerine ister beşamel sos ilavesi ile fırına verelim isterseniz fırında biraz pişirip sonra üzerine kasar rendesi ilavesi ile fırına biraz daha verip çıkartalım.
 
Kelepçeli kaptan çıkartıp düz bir tabakta servis yapalım inanın çok sık ve güzel bir tadı oldu hakikaten de kıymalar makarnalar içine girdi pasta gibi kesip servis yapabilirsiniz.yanında sarımsaklı yoğurt ile güzel oluyor birazda nane ilave edebilirsiniz.
  
 | 
Makarna Pastası | 
  | 
günaydın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101425 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014 
1,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı ıspanaklı kesme makarna
 
1 su bardağı domatesli kesme makarna
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 demet maydanoz
 
1 komposto kasesi beyaz peynir
 
 
Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve soğuk sudan geçirmeden 15 dakika bekletin. Ilınmış makarnaya yumurtayı, rendelediğiniz peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Ortası açık bir kek kalıbını yağlayıp, yufkayı yayın. Makarnayı içine döküp, dışanda kalan yufkaları üzerine kapatm. Üzerini yağladıktan sonra fırında kızarana kadar pişirin. Kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Domates dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Makarna Pastası | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73833 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
1,854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı makarna
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet dereotu
 
2 dal taze soğan
 
1 çay kaşığı salça
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Makarnaları 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını eritip içine salça, kıyılmış teze soğan ve süzülmüş makarnaları ekleyip karıştırın. Üzerine rendelenmiş peyniri de ekleyip bir kere daha karıştırıp  yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derecede üzeri kızarana dek pişirip çıkartın. Sıcak olarak servis yapın. Üzerine maydanoz ya da domateslerle süs yapabilirsiniz. Dilimleyerek ikram edin.
  
 | 
Makarna Pastası | 
  | 
Andıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2011 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66834 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011 
2,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket spagetti
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
250 gr. beyaz peynir
 
50 gr. kaşar peyniri
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Spagetti makarnayı tuzlu ve bir çorba kaşığı zeytinyağı katılmış suda 12 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli tavaya kalan zeytinyağını koyup, üzerine makarnanın bir bölümünü döşeyin. Peynirleri rendeleyin, kıyılmış maydanozla karıştırın. Karışımı tavadaki makarnaların üzerine yayın. Kalan makarnayı da üzerine döşeyin ve üzerini kapatın. Ocak üzerinde iki yüzü de kızarana dek pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |