Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Buğday Çorbası Tarifleri > Mahluta Çorbası (5 adet - 59,734 defa bakıldı)

Mahluta Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mahluta Çorbası

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76529
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,017 defa indirildi / yazdırıldı




Soğan (Yarım baş)
Havuç (1 adet orta boy rendelenmiş)
Margarin (2 çorba kaşığı), ya da sıvı yağ
(yarım çay bardağı)
Pirinç (2 çorba kaşığı, 60 gram)
Bulgur (2 çorba kaşığı, 50 gram)
Mercimek (1 su bardağı, 100 gram)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)
Nane (1 tatlı kaşığı)
Yoğurt (3 çorba kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Un (2 çorba kaşığı)
Nar ekşisi (1 çorba kaşığı)
Yumurta (2 adet sarısı)
Salça (3 çorba kaşığı)
Soğuk su (1 su bardağı)
Sıcak su(4 su bardağı)

Yarım baş soğanı piyazlık doğrayın. Bir tencerede tercih edeceğiniz 2 çorba kaşığı margarin ya da yarım çay bardağı sıvı yağ) pembeleşinceye kadar kavurun.
Mercimeği bir süzgeç yardımı ile soğuk suda yıkayın. Pembeleşen soğanın üzerine mercimeği ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
Mercimek 5 dakika süre kavrulurken ayrı bir kapta, 3 çorba kaşığı yoğurdu, 2 yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı unu karıştırarak ve üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek iyice çırpın. Çırpma işini mikserde yaparsanız daha çabuk ve pütürsüz yaparsınız.
Ayrı bir yerde 4 su bardağı su kaynatarak tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışım kaynamaya başladıktan sonra pirinç ve bulguru ekleyerek 1 dakika kaynatın.
Pişmiş olan mercimeklere havucu ekleyin ve kavurma işlemine kısa bir büre devam edin. Salçayı ekleyip bir süre daha karıştırarak üzerine naneyi ekleyin.
Ayrı kapta hazırladığınız terbiyeyi (yumurta, un ve yoğurttan oluşan) bir süzgeç yardımı ile tencereye ekleyerek 3 dakika daha kaynamasını sağlayın.
Pişen çorbanın üzerine dilerseniz ayrı bir kapta hazırlayacağınız tuz, (dileğinize göre) nar ekşisi, karabiber ve pul biber den oluşan sosu ekleyerek çorbanız servis yapabilirsiniz.

Not: Mercimeklerin yağda soğanla birlikte iyice kavrulması gerekir. Aksi halde çorbanız renk almaz ve aroması çıkmaz. Çorbanızı servis yaparken dilerseniz üzerine süslemek için, sıvıyağda kırmızı biber parçacıkları ile hazırlayacağınız sosu ve nane yapraklarını ekleyebilirsiniz.


Mahluta Çorbası

yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc109860
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,458 defa indirildi / yazdırıldı




Fevziye Sürmeli

1 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı pirinç pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet et yada tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük havuç
1 adet orta yada küçük boy patates
2,5 litre sıcak su
Kimyon

Mercimeği pirinç ile birlikte yıkayıp, süzün. Soğanı, sarımsağı, biberi, havuç ve patatesi kabaca doğrayın, sıvıyağ ile birlikte tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tuz ekleyerek pembeleşene kadar soteleyin.Havuç ve patatesi ekleyerek biraz daha soteleyin.Yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinçleri tencerenin içine alın,karıştırın. Sıcak suyu tencereye koyun ve baharatlar ile birlikte bulyonları ekleyin. Mercimekler ve pirinçleri önce harlı ateşte daha sonra pişene dek kısık ateşte kaynatın.

Not: Mahluta süzülmeden ya da blendırdan geçirilmeden servis edilmelidir.



Mahluta Çorbası

murat akbak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc120861
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2016
2,046 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
5 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örtecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1–2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber, kimyon koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.



Mahluta Çorbası

nur bebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2017
Mesajlar: 50
Şehir: Nallıhan
Kısa URL: https://ml.md/lc122508
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2017
1,181 defa indirildi / yazdırıldı




2 kuru soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı yağ
1,75 litre tavuk suyu
200 gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
100 gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış
1 miktar karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon

Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın.
Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin.
Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin.Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.



Mahluta Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163706
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı




4 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı kırık pirinç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Nane

Sıvıyağı bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş mercimeği ilave edin. Bir-iki dakika kavurup et suyunu katın. Mercimek iyice yumuşayınca ocaktan alıp, blenderden geçirin. Yeniden tencereye aktarıp ocağa oturtun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç, kimyon ve tuz ilave edin. Pirinç yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Üzeri için tereyağını kızdırıp pulbiber ve naneyi yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.







Mahluta Çorbası Tarifleri Buğday Çorbası Tarifleri



(5 adet Mahluta Çorbası 59,734 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort