| 
 | 
| Mahluta Çorbası | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144459 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019
 716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı nohut
 1 su bardağı barbunya
 1 su bardağı aşurelik buğday
 Çorbanın sosu için:
 3 adet orta büyüklükte kuru soğan
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun otu
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 
 Nohut, barbunya fasulye ve dövmeyi bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda soğuk su ile ıslatın. Bir tencereye hepsini koyup üzerine çıkacak kadar su ile iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Diğer tarafta, bir tavaya sıvı yağ koyun. Halka şeklinde veya daha küçük doğranmış soğanları içine katarak sarartın. Karışık salçayı ekleyin, baharatları da ilave ederek, 4-5 dakika pişirin.
 Bu salçalı sosu, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin. 10 dakika daha birlikte kaynatın ve iyice özleştirin. Altını söndürüp, sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Mahluta Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177484 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2024
 241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 Yarım çay bardağı pirinç
 1 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı salça
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
 4 su bardağı su
 Yarım limonun suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı toz kişniş
 1 çay kaşığı karabiber
 
 Tereyağını ve sıvı yağı çorba tenceresine alın. Küp küp doğranmış soğanları ekleyip, kavurun. Üzerine bir yemek kaşığı salça ekleyin. Sonra et suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca iyi yıkanmış mercimekleri ve pirinci ilave edin. 4 su bardağı sıcak suyu ve limon suyunu ekleyip, kısık ateşte mercimek ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbanın kıvamı yoğunsa bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Tuz, karabiber ve mahluta çorbasının olmazsa olmazı toz kişniş, kimyon ekleyip, karıştırın. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |