Maluta çorbası olarak da ifade edilir.
Bir tencerede sıvı yağ, tereyağı, salça, soğan ve baharatlar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine yıkanıp süzülen pirinç ve mercimek karışımı ilave edilip bir süre daha pişirilir.
İçerisine iki litre sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır.
Kaynama suyuna bir miktar tuz atılır.
Mercimek ve pirinçler yumuşadıktan sonra piştiği anlaşılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
2 kuru soğan, doğranmış
2 yeme kaşığı zeytinyağı
1,75 litre tavuk suyu
200 gram kırmızı mercimek
100 gr pirinç karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişmiş
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon
2 tavuk bulyon
Soğanlar yağda kavrulur. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlanır. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmaları sağlanır. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alınır. Suyu kaynatılıp içine mercimegi ve pirinçler atılır. Karabiber ve kişnişi eklenip mercimekler iyice ezilene kadar 35 veya 45 dakika pişirilir.Çorbanın tadını kontrol ederek tuzu ilave edilir. (Tavuk suyu kullanıldığında daza az tuz kullanılır. Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su eklenir.Kasalere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşlğinde servis yapılır.