|
Mahlepli Simit |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc56360
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
4,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
tuz
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, yoğurdu, şekeri, mahlebi, tuzu, kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapalım 2 çubuğu birbirine bağlayarak simit şekline getirelim, margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
|
Mahlepli Simit |
|
hoş seda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70001
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011
3,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Yeterince un
Margarini yumurta sarısını kabartma tozunu sirkeyi şekeri tuzu mahlebi önce karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın isteğiniz şekli vererek az yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta akı sürün susam ve çörek otuyla süsleyin önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 25 dk. pişirin.
|
Mahlepli Simit |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75744
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
1,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. kaymak
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörekotu
Alabildiğine un
Tuz
1 adet yumurta
Bütün malzemeleri karıştırın, hamur haline getirin, küçük simitler yapın, fırına verin 200 C'lik fırında pişirin.
Not: Simitler kızarmadan fırından alınmalıdır.
|
Mahlepli Simit |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92792
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
3,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 YUMURTA
1/2 TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2,5 SU BARDAĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 YUMURTA SARISI ÇÖREKOTU, SUSAM, TUZ
Unun ortasını açıp içine yumurtayı, erittiğimiz yağı, yoğurdu, sirkeyi, mahlebi tuzu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamurdan parmak inceliğinde çubuklar yapıp simit şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu, susam serpin. Isıtılmış 190 derece ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirin.
|
Mahlepli Simit |
|
aslım
Aşçı
Kayıt: 03.07.2014
Mesajlar: 17 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc99595
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2014
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket simit karışımı
125 gr margarin
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant kuru ekmek mayası
1 adet yumurta sarısı
1 paket pekmezli susam
Simit karışımı ve oda ısısında yumuşatılmış sana hamurişini karıştırarak, un ve margarin kum haline gelene kadar harmanlayın. Mayayı ekleyin. Yoğurt, yumurta, mahlep ve bir yemek kaşığı su ile birlikte hamuru yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 16 eşit parçaya bölün. Her parçayı çubuk şeklinde uzatıp iki ucuna bağlayarak minik halkalar oluşturun. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pekmezli susam serpin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine nemli bir bezle kapatarak oda ısısında 15-20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 14-16 dakika pişirin.
|
Mahlepli Simit |
|
Filiz Savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2014
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103668
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
1,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
120 gram tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı mahlep
4 çorba kaşığı çiğ krema
5 gram kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Çörekotu
Susam
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Bu hamuru, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde simit gibi yapın ve yumurta akına bulayıp susam çörekotuna serpin. Fırın tepsine dizin. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak servis yapın.
|
Mahlepli Simit |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117755
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayla Yakut
250 gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı susam
1 kaşık çörekotu
1 yumurta
15 gr hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un (aldığı kadar un) Mahlep ve susam aromalı simit tarifi hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış margarin zeytinyağı yoğurt tuz ve yumurtanın sarısını ekleyip azar azar un ilave edilip un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Yoğurulan hamura simit şeklini verin ve önce yumurta akına sonra susam ve çörekotu karışımına bolca bulayın fırın tepsisine dizip 175 dereceli orta ısılı fırında rengi değişene kadar yaklaşık 25-30 dk pişirin.
|
Mahlepli Simit |
|
kant
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc139191
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
1,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke
3 adet pumurta
1 paket margarin (yumuşatılmış)
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Tuz
Susam
Yumurtaları hamur yoğuracağımız kaba kıralım. İçine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, tuzu, yoğurdu, sirkeyi ilave ederek, çatalla iyice karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Özlü ve pürüzsüz bir hale gelene dek yoğuralım. Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Elimizle bunlara önce çubuk şekli verip sonra simit yapalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirerek hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Susamlı simitleri önceden ısıtılmış orta ısılı finnda üzerleri pembeleşene dek pişirelim.
|
Mahlepli Simit |
|
Al Pay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2019
Mesajlar: 30 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc146750
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2019
516 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı kelle peyniri
2+3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı susam
Margarin, yumurta akı ve 1 su bardağı kelle peynirini derin bir kaba alın. Üzerine unu eleyin. Karbonat ve mahlebi ilave edin. Tüm malzemenin karışması için iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları iki avucunuzun içinde yuvarlayarak şerit şekli verin. Şeridin uçlarını birleştirin. Önce yumurta akına, daha sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Not: Kelle peyniri yerine eski kaşar da kullanabilirsiniz.
|
|