| 
 
 
 | 
Mahlepli Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Karmen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.09.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101639 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014 
2,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı mahlep
 
1 çay bardağı kavrulmuş susam
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 yumurta
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu, mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Öncelikle yumurtanın sarısını sürüp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Beslenme çantası içine ya da okuldan gelen çocuklarınıza sütle verebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Kurabiye | 
  | 
ahmet abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2015 
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114439 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016 
1,544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı pudra
 
şekeri
 
4 yemek kaşığı
 
yoğurt
 
1 paket kabartma
 
tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
Un
 
Çörekotu
 
 
1. Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
 
2. Yumurtanın akı ve çörekotu dışındaki bütün malzemeler bir arada hamur haline getirilir.
 
3. Şekil verilirken kırılma yapmayacak kadar sert kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un ilave edilir.
 
4. Hamur kıvam alınca istenilen şekil verilirip tepsiye dizilir.
 
5. Yumurta akı bir fırça yardımı ile üzerlerine sürülüldükten sonra çörekotu serpilir.
 
6. 170 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Kurabiye | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144859 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı süt
 
125 gram tereyağı
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı şeker
 
2 adet yumurta sarısı
 
Aldığı kadar un
 
 
2 bardak unu yoğurma kabına eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
 
Yumurta sarıları hariç tüm malzemeyi bu havuzun ortasına dökün.
 
Havuzun kenarlarından un alıp ortaya getire getire hamuru yoğurmaya başlayın.
 
Un bittiğinde hamurunuz hala cıvıksa bir miktar daha unu eleyerek hamura ilave edin.
 
Elinize yapışmayacak yağlı ve nemli bir hamur elde edin.
 
Hamurunuza dilediğiniz gibi şekil verin ve tepsiye dizin. Küçük parçalar halinde şekillendirirseniz kurabiyeleriniz daha çabuk pişecektir.
 
Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu, haşhaş vb. malzemelerle süsleyin.
 
Fırınınızı önceden 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 15-20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156308 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2021 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
200 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
3 su bardağı kadar unu bir kaba alın ve ortasını açın. Tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu unun ortasında karıştırın. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 15 dakika yoğurmalısınız. Kurabiye yaparken kulak memesi kıvamında hamur elde etmek gerekir. Hazırlanan hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Sonra kurabiye kalıbı ile şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine beyaz susam atın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyelerin üzeri kızarınca fırını kapatın. Kurabiyelerinizi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilir ya da bir kavanozda saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160000 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021 
1,172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
2 yumurta
 
2 tatlı kaşığı mahlep
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım paket margarin
 
3 kaşık şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kabartma tozu
 
500 gram un
 
Üzerine:
 
1 paket susam
 
 
2 yumurtadan birinin beyazını üzeri için ayırın. Diğer bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alıp uzun şeritler yaptıktan sonra çapraz şekilde kesin. Üzerini yumurta akını batırdıktan sonra susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 derece önceden ısıttığınız fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160356 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2021 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket (250 gram) margarin
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı mahlep
 
Aldığı kadar un
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
 
Bütün malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırarak iyice yoğurun. Hamuru düz bir zeminde rulo haline getirin. Ardından bıçakla dilimleyip, üzerine çatalla şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Kurabiye | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4628 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2022 
2,494 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
0,5 çay bardağı sirke
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
250 g yumuşak margarin
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
1,5 tatlı kaşığı mahlep
 
3,5 - 4 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 yumurta sarısı
 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Sirke, yoğurt, margarin, tuz, şeker ve mahlebi karıştırın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekillerdeki kalıplarla kesin. Tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Mahlepli Tuzlu Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185270 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2025 
33 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
Üzeri için: 
 
Susam veya çörekotu
 
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı geniş bir kaseye alın. 
 
Üzerine yumurta, mahlep ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
 
Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. 
 
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 
 
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
 
 
Not: Mahlebi fazla eklememeye özen gösterin, aroma baskın olmamalı. Hamur çok cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Fırından çıkan kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğutun, böylece altları da nemlenmez.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |