| 
 
 
 | 
Mahlepli Ekmek | 
  | 
sultan sofrası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97892 
Gönderme Tarihi: 02.May.2014 
2,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 gr. yaş maya
 
1 bardak süt
 
1 yumurta
 
3 kaşık yoğurt
 
1 çorba kaşığı mahlep
 
3 su bardağı un
 
Çörek otu, susam
 
Tuz
 
 
Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, yoğurt, tuz, mahlep ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirip elinizle yuvarlak ekmekçikler hazırlayın. Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. 190 derecede pişirin.
  
 | 
Mahlepli Ekmek | 
  | 
arşın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93863 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2013 
1,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin
 
8 su bardağı buğday unu
 
4 çay bardağı toz şeker
 
2 su bardağı süt
 
4 Su bardağı Su
 
2 Tatlı kaşığı instant maya
 
2 Tatlı kaşığı tarçın
 
2 Tatlı kaşığı Anason
 
2 Çay kaşığ Mahlep
 
2 Çay kaşığ Karanfil tozu
 
2 Çay kaşığı Dolusu yenibahar
 
2 Çay kaşığ Tuz
 
 
Unu yoğurma kabına alın, ortasını açın.
 
Kuru malzemelerin hepsini ekleyin.
 
Margarin eritin, sütle beraber una ilave edin.
 
Ağartılmış un kullanıyorsanız, süt miktarını azaltmanız gerekebilir bu yüzden sütü birden aktarmayın.
 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
 
Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.
 
Mayalanan hamuru ikiye bölün.
 
Unlanmış zeminde her bir bezeyi pide şeklinde bir santime yakın kalınlıkta açın.
 
Hafif yağlamış veya unlanmış tepsiye yerleştirin.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp bardakla, çatalla veya benim yaptığım gibi kalıpla şekil verin.
 
Soğuk fırına sürüp, 200 derecede kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |