|
Mafiş |
|
alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21278
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
6,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 limon
Şurubu için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Şekere 2,5 su bardağı su ilave edip kaynatınız. Orta kıvamda şurup hazırlayınız.
Yumurtayı derin bir kâseye kırıp çatalla çarpınız, yoğurt ve yağ ilâve ederek karıştırınız. Limon suyunda eritilmiş karbonat ve unu ilave edip yoğurarak bir hamur yapınız. Un serpilmiş tahta üzerinde önce merdane sonra oklava ile 2-3 mm. kalınlığında bir yufka açınız. 5 cm. genişliğinde önce boyuna sora enine keserek karelere bölünüz. Karşılıklı 2 köşesini birleştiriniz. Diğer 2 köşesini ters yönde birleştirerek, hazırlayınız. Kızdırılmış yağda açık pembe renkte kızartıp soğuk şuruba atınız. Şurubunu çekenleri servis tabağına alınız.
ML® Mafiş için tıklayın
|
Mafiş |
|
has hoşaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57218
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram has un
3 adet yumurta
5 gram tuz
Küllü su (durulmuş olacak ve unun kaldırdığı miktar)
250 gram zeytinyağı ya da tereyağı
500 gram şeker
Evvelâ, hamur tahtasına unu dökünüz. Ortasını çukurlaştırınız. Çalkalanmış üç yumurta sarısını da çukura yedirmek suretiyle, bir hamur vücude getiriniz. Sonra, oklava ile, yufka şeklinde açınız. Bu yufkaları her hangi Maire ve Petit Beurre bisküvileri şeklinde kesiniz ve iki hamur bisküviyi üst üste yapıştırarak tavada, kızgın yağda kızartınız ve soğuk şerbete atınız. Süzüp, tabaklara alınız.
|
Mafiş |
|
hanımefendi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2010
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57376
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Yeterince su
Şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu.
Unu, yumurtayı yeterince su ile karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yufka şeklinde açalım.
Her bir yufkayı 4 parmak genişliğinde katlayıp, bıçak ile 1 parmak genişliğinde hamurlar keselim.
Bunları kızgın sıvıyağda kızartıp, önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbetin içine atalım.
Tatlılar şerbeti çekince soğuk olarak servis yapalım.
|
Mafiş |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67409
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
2,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1.5 bardak şeker
2 su bardağı su
1 paket karbonat
1 çeyrek limon
2 bardak sıvıyağ
Bir tencerenin içine 1.5 bardak şeker ve 1 bardak soğuk su koyun. İçine çeyrek limon dilimi ekleyerek ocağın üzerine alın ve 5 dakika kaynatarak şerbeti hazırlayın.
Boş bir kabın içine 2 bardak un, 1 bardak su ve 1 paket karbonat koyarak elinizle yoğurun. Hamurunuzu tezgahın üzerine alarak yuvarlak bir forma getirin, üzerine bir kaç tutam un serpin ve temiz bir bezle üzerini örterek 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık bir yufka boyutunda açın. Hamuru 1 cm genişliğinde, uzun ince şeritler halinde kesin. Bir tavanın içinde 2 su bardağı yağı kızdırın. Uzun şeritler halinde kestiğiniz hamuru bir çatal yardımı ile içe doğru yuvarlak bir şekilde burarak yerleştirip altın sarısı renk alana kadar kızartın. Aynı işlemi tüm şeritlere uygulayıp sıcak şerbetin içine batırın ve servis yapın.
|
Mafiş |
|
cefcef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70623
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2011
1,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan ayçiçek yağı
1 fiske tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz,karbonat ve un hamur haline gelecek kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalanır. Her parça iki el büyüklüğünde oklava ile ince ince açılır ve kareler halinde kesilir.Kareler fiyonk şeklinde ortadan büzülerek kızgın yağa atılarak kızartılır. Yağdan alınan hamurlar önceden hazırlanmış soğuk olan şuruba atılır. Tatlılar şurubu çekince servis tabagina alinir.
|
Mafiş Tatlısı |
|
incirçekirdeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc121104
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2016
1,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
½ çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbet için;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Çukur bir yoğurma kabına unu boşaltın. Yoğurt, kabartma tozu, ayçiçek yağı, tuz ve yumurtayı ilave edin. yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 2ye bölün. üzerine nemli bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Tezgaha nişasta serperek hamurları merdane ile ince açın. Açtığınız hamurun kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Hamuru kenarından hafif hafif tutup büzdürerek pilili hale getirin. 10ar cm arayla sıkıp sıktığınız yerden bıçakla kesin. Hamurları kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete kızarmış hamurları atın. Üzerlerine çekilmiş ceviz serperek servis edin.
|
Mafiş |
|
eda tırpan
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc144613
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
553 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Karışıma azar azar un ekleyin ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamuru iki parçaya bölün.
Parçaları çok ince olmayacak şekilde açın.
Bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
Hamurları kızartmak için yağı ocakta kızdırın.
Hamurları kızartın ve sıcak servis edin.
|
Mafiş |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145858
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
642 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
2,5 su bardağı un
2 yumurta
1 kaşık yoğurt
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı zeytinyağı
Süslemek için:
Hindistancevizi
Şeker ve suyla şerbet hazırlanır.
İçine limon damlatılarak bir taşım kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
Yumurtalar havuz şeklinde açılan unun ortasına kırılır.
Yoğurt ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir.
10 dakika dinlendirilen hamur mantı kalınlığında açılır.
Açılan hamurdan 5 santimlik şeritler kesilir, verev olacak şekilde eninden kesilir.
Kesilen hamurlar ortasına bastırılarak fiyonk şekli verilir, şekil verilen hamurlar kızartılır.
Kızartılan hamurlar soğuk şerbete atılır.
Şerbeti çeken hamurlar servis tabağına alınır, üzerine hindistancevizi serpilerek servis edilir.
Not: Gelin kızlara söz bohçası giderken yapılan tatlıdır.
|
|