Fatih Belediyesi
 
 
Yarım kg madımak
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım çay bardağı bulgur
 
Tuz Pulbiber
 
 
Madımaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince kıyılır.
 
Kuru soğan ve sarımsak ince yemeklik doğranır. Tencereye alınan sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
 
Ardından salçası, tuzu, baharatları eklenerek karıştırılır.
 
Madımaklar ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur.
 
Daha sonra bulguru ilave edilir. Bol miktarda sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
 
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edilir.
 
 
 
  
 |