| 
 | 
| Madımak Çorbası (Sivas) | 
|  | fincan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.08.2009
 Mesajlar: 57
 Şehir: Kırklareli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39009 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
 2,793 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Kalın yapraklar ve köklerinden ayıklanıp, doğranıp yıkanarak, soğan, yağ, kemikli kıyma (kışın)pastırma, yoksa çemenle hazırlanan sokarıca tuzu, biberi, az kalın bulgur ve çorba kıvamına gelecek kadar suyu ilave edilerek pişirilir. (Madımak pastırması, baharda satılan, nisbeten yağlı pastırmadır ve ucuz olur.)
 
 
 | 
| Madımak Çorbası (Sivas) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105525 Gönderme Tarihi: 28.Şub.2015
 1,894 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 kilo madımak
 1 çay bardağı bulgur
 2 kaşık salça
 1 adet kuru soğan
 2 kaşık yağ
 Yeterince sucuk
 Tuz
 Karabiber
 
 Madımak iyice yıkanarak ince ince doğranır. Tencereye yağ konulur ve sucukla birlikte eritilir. İnce kıyılmış soğanlarla madımak kavrulur. Bulgur, salça, tuz, karabiber katılarak karıştırılır. Üzerini aşana kadar su ilave edilir ve pişirilir.
 
 Madımak bitkisi Sivas ve çevresinde de yetişmekte ve geçmişten günümüze kadar yöre halkı tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Madımak yemeğinin Sivas ve çevresinde bu kadar yaygın şekilde tanınması ve yöre türkü, şiir, mani gibi sözlü formlarına konu olacak kadar ünlü olması madımak otunun çok sevilmesinden ileri gelmektedir.
 Madımak otu, nisan başlarından mayıs sonlarına kadar doğada kendiliğinden yetişen hem yaz aylarında hem de kurutulmak suretiyle kış aylarında tüketilen bir bitkidir. Küçük pembe çiçekleri açmaya başlayınca artık madımak yenmez. Bitkinin özünde organik asitler vardır. Ayrıca kalsiyum, demir gibi minareler bakımından da zengindir.
 
 
 | 
| Madımak Çorbası (Sivas) | 
|  | nuran nur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.07.2016
 Mesajlar: 41
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117948 Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016
 1,703 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Şerife Leman Gemici
 
 ½ kilo madımak
 1 adet kelle soğan
 1 kepçe pilavlık bulgur
 3-4 diş sarımsak
 100 gram pastırma
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı bulbiber
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 litre su
 
 Madımağı ayıklayıp ince ince doğrayıp iyice yıkıyoruz. Sonra tereyağını eritiyoruz. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tereyağında pempeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pastırmayı doğrayıp koyuyoruz. Salçayı ekliyoruz, ardından pul biber, kimyonu ekledikten sonra yıkadığımız madımağı ilave ediyoruz. Üzerine suyunu koyuyoruz. Sonra bulgurunu ilave ediyoruz. Yemeğinizi düdüklü tencerede pişiriniz, daha kısa sürede pişer.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |