|
MADIMAK (Amasya) |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53551
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2010
2,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. madımak
yağ
soğan
kıyma
1 su bardağı yarma
biraz çemen
tuz
su
Yağ ve soğan ateşte kavrulur. Üzerine yıkamış ve doğramış madımak konulur. Suyu ilave edilerek yarma ve diğer malzemeler katılır ve pişirmeye bırakılır.
|
Madımak (Amasya) |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82798
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
500 gr. (yıkanmış, ayıklanmış) madımak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
200 gr. pastırma
1 su bardağı kırık yarma
Su
Yağda soğan kavrulur. Üzerine pastırma ve salça katılır. Yıkanmış ve kıyılmış madımak konulur. Sıcak su ve yarma katılır. Pişmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.

|
|