| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Maden Sulu Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Maden Sulu Kek |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161163 Gönderme Tarihi: 10.Kas.2021
 336 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Kek için:
 5 adet yumurta sarısı
 1,5 su bardağı toz şeker
 125 gram oda sıcaklığında margarin
 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 1 su bardağı maden suyu
 1 kahve fincanı süt
 3 çorba kaşığı rom
 1 su bardağı toz antepfıstığı veya fındık
 1 paket vanilya
 2 paket kabartma tozu
 3,5 su bardağı un
 Üzeri için:
 5 adet yumurtanın akı
 Bir tutam tuz
 2 çay bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı hindistancevizi
 Süslemek için:
 Hindistancevizi
 Toz antepfıstığı
 
 Kek için yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın. İçine margarin, tereyağı, madensuyu, rom, süt ve toz antepfıstığı veya fındığı katıp, karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unu kattıktan sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı iki adet yağlanmış baton kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında fırının kapağını açmadan 40 dakika kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Diğer taraftan üst malzemesi için yumurta aklarını tuz ve toz şeker ile birlikte kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Hindistancevizini ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra pişip, soğuyan keklerin üzerine paylaştırın.
 Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verip, 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuttuğunuz kekleri kalıptan çıkarıp, üst malzemeli kısımları birbirine değecek şekilde üst üste koyun ve tek bir kek haline getirin. Üzerini hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| Maden Sulu Kek |  
|  | şef Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.07.2011
 Mesajlar: 72
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66385 Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
 3,835 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 4 adet yumurta
 2 su bardağı tozşeker
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 şişe maden suyu
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 3 çorba kaşığı kakao
 
 Yumurtaları çırpıp, üzerine tozşekeri ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Sıvıyağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp, diğer malzemelere ekleyin. Karışımı ikiye bölüp, bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |