|
MADEN SULU BÖREK |
|
nevra
Aşçı
Kayıt: 08.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc23700
Gönderme Tarihi: 08.May.2008
3,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr peynir
2 yumurta
100 gr tereyağı
Yapılışı:
Tepsiyi yağladıktan sonra sırayla üç yufkayı yayın. Arasına beyaz peynir serpin. Tekrar geri kalan üç yufkayı yayın. Kare kare kesin. Tereyağını eritip yufkaların üzerine dökün. 2 yumurtayı çırpıp yufkaların üzerine sürün. Üzerine maden suyunu dökün. Sıcak fırına verin.
|
MADEN SULU BÖREK |
|
fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22970
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
2,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
1 şişe maden suyu
2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 adet yumurta
5 adet yufka
1 fincan sıvı yağ
100 gr. margarin
Yapılışı:
Bir fırın tepsisini yağlayıp, 3 adet yufkayı üst üste serin. Ortasına ezilmiş beyaz peyniri yayın. Kalan 2 yufkayı da örtüp, böreği dilimleyin. Maden suyunu dökün. Yumurtaları çırpıp, margarini eritin. Bunları da üzerine sürüp, fırına verin.
ML® Gazlı Börek için tıklayın
|
Maden Sulu Börek |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6716
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet yufka
1 kucuk margarin
5 adet yumurta
1,5 sise maden suyu
250 gr. beyaz peynir
Maydanoz,
dereotu
Yapilisi:
1) Genis bir kaba 5 yumurtayi, erimis yag konup, karistirilir.
2) Karisima 1,5 sise maden suyu konur.
3) Peynirli ic hazirlanir.
4) Yaglanmis firin tepsisine bir yufkayi kenarlardan sarkacak sekilde yayilir.
5) Diger yufkalar ikiye kesilir.
6) Yarim yufkayi karisima batirilip, tepsiye yayilir.
7) Aralara peynirli icten koyulur.Diger yufkalarda harca batirip tepsiye koyulur.
8) Firindan alip karelere kesip, sicak servis yapilir.
|
|