Kısa URL: https://ml.md/lc111413
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2015
2,567 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
1 tutam Tuz
350 gram kuzu eti
1 kase mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domatessalçası
100 gram kaşar peyniri
30 gram margarin
1 su bardağı su
Soğanı, sarımsağı ve mantarları doğrayın. Tencereye az yağ koyup doğranmış kuzu etini kavurun ardından salçayı da ekleyin. Mantarı ve soğanı tencereye ekleyin. Karıştırın ve pişmeye bırakın. Krepi için karıştırma kabına yumurtaları kırın, sütü, sana klasik yağı koyun ve çırpın. Unu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yağlanan krep tavasına kepçeyle krep hamurunu dökün ve pişirin. Hazırlanan içi kreplerin içine paylaştırın ve katlayarak sarın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Dilerseniz pul biber de serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc5229
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
2,832 defa indirildi / yazdırıldı
Krep İçin :
1 bardak süt
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
İç İçin :
4 dilim bonfile
200 gr mantar
150 gr dil peyniri
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı sıvı yağı
Garnitür İçin :
2 adet domates
100 gr Brüksel lahanası
Sütü, unu ve yumurtayı iyice çırpıp krep hamuru hazırlanır.
Teflon tavanın dibi çok az sıvı yağla kızdırılır.
Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe kadar tavaya dökülüp nlü-arkalı pişirilir.
Hamur bitene dek işleme devam edilir.
Diğer yanda şerit doğranmış bonfile, teflon tavada iyice kavrulur.
Dilimlenmiş mantarlar ilave edilip iyice pişirilir.
Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
Kreplerin içine doldurulup rulo şeklinde sarılır.
Kapanma yerleri alta gelecek biçimde fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerlerine didiklenmiş dil peyniri konulur.
Fırında 200°de 10 dakika pişirilir.
Brüksel lahanaları haşlanır ve bütün halde servis tabağının kenarına dilimlenmiş domateslerin üzerine konulur.
Pişen sarmalar fırından alınarak süsleniş tabağa yerleştirilir ve servis yapılır.
Soğanları dörde bölüp yağsız bir tavada koyu kahverengi oluncaya kadar kavurulur.