|
Lüle Kebap |
 |
nazo can
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc133937
Gönderme Tarihi: 08.May.2018
752 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://azerbaijans.com
Koyun eti 330 gr.
Kuyruk yağı 20 gr.
Baş soğan 20 gr.
Yeşil soğan 40 gr.
Maydanoz ve reyhan 15 gr.
Buğday unu 45 gr.
Sumak 3 gr
Tuz
Karabiber
Koyun etinin yumuşak kısmı soğanla birlikte kıyma makinesinden geçirilir, karabiber ve tuz ekilerek karıştırılır. Kıyma, soğuması için 20 dakika beklenir. Köfte yapılır, kızartılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.02.2024
|
Lüle Kebabı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176870
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2024
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Kebap Harcı İçin:
500 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yarım demet taze maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
Lavaş veya pide
Taze marullar
Domates ve turp dilimleri
Nar ekşisi sosu
Kıyma geniş bir kaba alınır.
Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz eklenir.
Sıvı yağ ve baharatlar da ilave edip, malzemeleri yoğurulur.
Yoğrulan karışım streç film ile sarılıp, buzdolabında bir süre dinlendirilir.
Daha sonra bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir.
Şekillendirilen kıyma harcı şişlere geçirilir.
İyice kızdırılan mangalda, şişlere geçirilen kıymalar arkalı önlü çevirerek pişirilir.
Pişen kebaplar, lavaş veya pide ile servis tabağına alınır.
Üzerine taze marullar, domates ve turp dilimleri yerleştirerek servis edilebilir.

|
Lüle Kebabı |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2637 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184692
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2025
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik porsiyon için ihtiyacın olan malzemeler:
500 gram orta yağlı dana kıyma (tercihen döş kıyma)
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı içme suyu (yoğurma aşamasında)
Şiş (metal ya da tahta)
Kıymayı derin bir yoğurma kabına al.
Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, karbonatı, baharatları ve tuzu ekle.
Ardından yoğurmaya başla.
Yaklaşık 10-12 dakika boyunca yoğurmalısın ki kıyma toparlansın ve elastikiyet kazansın.
Yoğurma aşamasında 1 yemek kaşığı soğuk içme suyu eklemek, kıymanın daha iyi tutmasını sağlar.
Yoğurduğun kıymayı üzerini streçle örterek buzdolabında en az 1 saat dinlendir.
Bu, kıymanın daha iyi şekil almasına yardımcı olur.
Kıymayı dolaptan çıkar ve avucunda uzun silindir haline getir.
Ardından şişe geçirip elinle sıvazlayarak düzgün bir forma sok.
Şişe yapışmaması için elini hafifçe yağlayabilirsin.
Orijinal ve en lezzetli yöntem. Şişleri kömür ateşinde sık sık çevirerek pişir.
200°C’ye ısıtılmış fırında, yağlı kâğıt serilmiş tepside 20-25 dakika pişir.
Yapışmaz tavada orta ateşte şişleri çevirerek 12-15 dakikada pişir.

|
|