| 
 
 
 | 
Fırında Lüfer | 
  | 
Araba Sevdası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24987 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008 
4,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet lüfer bahğt
 
4 adet domates
 
6 adet soğan
 
2 limon
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
Balıkları ayıklayıp tepsiye dizin. Soğanları yarım ay ince ince doğrayıp tuzla ovun. Tepsinin altına soğanları, üstüne balıkları dizin. Soğanın yarısını da balıkların üstüne döşeyin. Domatesi de doğrayın. Limonları dilimleyip üzerine döşeyin. Yağını da döküp fırına verin. 30 dakika kadar pişirin. Roka salatasıyla servis yapın.
  
 | 
Lüfer Fırında | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4426 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
3,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 adet Lüfer
 
2 tatli kasigi Tuz
 
3 orta boy Sogan
 
1 orta boy Havuç
 
3 orta boy Domates
 
1 orta boy Limon
 
1/4 su bardagi Zeytinyagi
 
Kara Biber, Kekik
 
1/2 tabaka Yagli Kagit
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Baliklari temizleyip, yikayin, tuzla, süzgeçte 15 dakika bekletin. Keskin bir biçakla üzerlerine, enine 3 paralel yarik yapin. Bu arada sebzeleri yikayarak, soğan havuç ve domatesi yarim santimetre kalinlikta halka seklinde dograyin. Limonun kabugunu soyup, halka seklinde dilimleyin ve tepsiyi 1 tatli kasigi zeytinyağı ile yaglayin. Soganin yarisini tepsiye döseyip, üzerilerine domates ve havuçlari yerlestirin, kalan soğani da onlarin üzerine koyarak baliklari sebzelerin üzerine yerlestirin ve üzerlerine zeytinyağıni gezdirin. Kara biber ve kekigi serpip, en üste limonlari dizin. Tepsinin üzerini kagitla kapatarak önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda yaklasik 40 dakika pisirin.
  
 | 
Lüfer Fırında | 
  | 
ÇiftKaşarlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25006 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008 
2,935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet lüfer
 
6 adet soğan
 
2 adet limon
 
4 adet domates
 
2 adet biber
 
Maydanoz
 
Defne yaprağı
 
Tuz
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
Balıkları ayıklayın. İkiye bölün. Soğanları yarım ay ince doğrayıp tuzla ovun. Soğanların yarısını tepsiye serin. Balıkları üstüne döşeyin. Diğer kalan soğanı üstlerine dağıtın. Domatesi, limonu, maydanozu, defne yaprağını, biberi, yağı da ilave ederek fırına verin. 1 saatte hazırdır. Yanına roka salatası servis yapın.
  
 | 
LÜFER FIRINDA | 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16265 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
2,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3   Lüfer
 
3   Soğan
 
1   Su bardağı zeytinyağı
 
3   Havuç
 
1   Su bardağı su
 
3   Diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
1   Limonun suyu
 
8   Patates
 
Yeteri kadar tuz,
 
3   Domates
 
 
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra bir tepsiye diziniz. Haşlanmış ve 4 - 5 parçaya ayrılmış patates ve havucu balıkların arasına yerleştiriniz.
 
Diğer taraftan doğranmış domates ve enine kesilmiş sarımsak, tuz, karabiberi birbirine karıştırınız. Bunun üzerine yarım bardak su, yarım bardak zeytinyağı ekleyerek tepsiye döşenen balıkların üzerine gezdiriniz. Fırına sürerek pişiriniz. Sıcak servisi sırasında üzerine limon suyu gezdiriniz.
  
 | 
Fırında Lüfer | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155047 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020 
970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram lüfer
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet limon
 
1 adet patates
 
Servis için:
 
Kırmızı soğan
 
Maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
 
Temizlenmiş balıkları zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovalayıp fırın kabına yerleştirin.
 
Üzerine ince kesilmiş limon dilimleri yerleştirin.
 
Etrafına da yuvarlak dilimlediğiniz patatesleri koyun.
 
Balıkların üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
 
200 derecede ısıtılmış fırına verdiğiniz balıkları 30-35 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardığınız balıkları tabaklara aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon karışımı gezdirin.
 
Maydanozlu soğan piyazıyla servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Lüfer Balığı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181152 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2025 
126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 
2 adet lüfer (4 fileto parçasına ayrılmış)
 
4 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
4 çorba kaşığı galeta unu
 
3 diş sarımsak
 
Yarım bardak zeytinyağı
 
1 adet domates (dilimlenmiş)
 
1 limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fırın tepsisinin dibine 2 çorba kaşığı galeta ununu, 2 çorba kaşığı maydanozu ve ince kıyılmış sarmısakları serpip üstüne lüfer filetolarını yerleştiririz.
 
Artan maydanoz, galeta unu ve domates dilimleriyle balıkları örteriz.
 
Üstüne tuz, biber, limon ve zeytinyağı gezdirir, 180 derecede kızarıncaya kadar pişiririz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |