| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lüfer Buğulaması | 
 
  | 
selamet 
Yamak 
 
  
Kayıt: 17.05.2011 
Mesajlar: 8 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63746 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011 
2,636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 tane orta boy lüfer balığı
 
3 tane olgun domates
 
1 tane limon
 
yeterince tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 tane yeşil sivri biber
 
 
1 Lüfer balıklan ayıklanıp yıkanır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
 
2 Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Daha sonra balığın üzerine serilir.
 
3 Biberler doğranarak yerleştirilir, limon dilimleri konur, tuz serpilip fırına sürülür.
 
4 15-20 dakika arasında balığınız pişer. Kontrolü yapılır ve sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
 
Lüfer Buğulama | 
 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24135 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
4,079 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. lüfer
 
1 baş soğan
 
1 küçük havuç
 
1 adet defne yaprağı
 
4-5 dal maydanoz
 
1 dal kereviz
 
5-6 adet tane karabiber
 
1 fincan zeytinyağı
 
1 fincan su
 
Tuz
 
 
Balıkları, temizleyip yıkadıktan sonra, dikdörtgen biçimindeki balık kabına yerleştirin. Soyulmuş baş soğan, kazınmış havuç, defne yaprağı, maydanoz dalları, kereviz yaprağı, tane karabiberler, zeytinyağı ve suyla birlikte balıkların bulunduğu kaba koyun. Tuz serpin ve orta ısıda 15-20 dakika pişirin.
 
Balıkları servis tabağına alın. Kalan sosu iyice kaynatıp ezerek süzün ve balıkların üzerine gezdirin.
 
Patates tava ya da sebze soteleriyle süsleyerek sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lüfer Buğulama Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |