|
Lübnan Salatası |
|
mevsim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc149107
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2020
1,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ince bulgur
3 adet domates
6 dal taze soğan
1 demet taze nane
2 demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
Tuz
Bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın.
Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın.
Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Diğer bir taraftan da maydanoz, taze soğan ve naneyi ince ince kıyın.
Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.
Bulgur hazır hale gelince salata malzemeleriyle karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıp salata kasesine dökün.
İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
|
Lübnan Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160419
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ince bulgur
2 adet domates
1 demet taze nane
6 dal taze soğan
2 demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Limon suyu
Tuz
Lübnan salatası tarifi için önce bulguru yıkayın ve bir kaba alın. Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın, aynı kısırdaki teknik.
Bulgurların şişene kadar bekletin. Diğer bir taraftan da maydanoz, taze soğan ve naneyi ince ince kıyın.
Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.
Bulgur hazır hale gelince salata malzemeleriyle karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıp salata kasesine dökün.
İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
|
Lübnan Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159687
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2021
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış barbunya
3-4 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 adet salatalık
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
Limon
Tuz
Dereotu
Öncelikle salatanın sosunu hazırlayın.
Bir limonun suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve bir iki dal ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Domates, salatalık ve yeşil soğanları doğrayın ve bir kaba alın.
Daha önceden haşlayıp soğutulmuş barbunyaları karışımın içerisine ekleyin.
Sosu ile beraber karıştırın ve servis tabağına alın.
|
|