Kısa URL: https://ml.md/lc96878
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2014
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
Üç yaprak kaygana hazırlayınız.
4 yemek kaşığı lor ile bir çay kaşığı süzme balı karıştırınız.
Kullandığınız lorun tuzsuz olmasına dikkat ediniz.
Yarım çay bardağı krema ilave ederek karıştırınız.
Krema yerine sütte kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız kaygana yapraklarının üzerine bu karışımdan sürünüz, katlayınız.
Isıya dayanıklı servis tabağına alınız.
Üzerine eritilmiş tereyağını dökünüz.
Pudra şekerini eleyerek hafif fırında ısıtıp sıcak olarak servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc96873
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2014
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
150 g. un
½ litre süt
50 g. eritilmiş tereyağı
5 g. Tuz
yeteri kadar vanilya
3 yemek kaşığı taze lor
3 yemek kaşığı süzme bal
1/4 su bardağı süt veya krema
½ yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yumurtaları kırıp şeker, tuz, vanilya ilave ediniz. Sütün ¼ünü ilave edip tekrar karıştırınız.
Unu eleyip ilave ediniz.
Eritilmiş ama kızgın olmayan yağı ilave ediniz.
Geriye kalan sütü ilave edip tekrar karıştırınız.
En az 30dk. dinlendirip tekrar karıştırınız.
Çapı 15-20 cm. olan crèpe tavasını hazırlayınız. Dip kısmı kenarlara gelecek kadar yağlayınız.
Hazırlanan hamurdan yarım kepçe dökünüz.
Tavayı hemen hareket ettirerek her tarafına yayılmasını sağlayınız. Ocak üstünde hafif hafif sallayarak bir tarafı pişince diğer tarafını çeviriniz.
Diğer tarafını da aynı şekilde pişiriniz. Yağlı kağıt veya tahta üzerine çıkarınız.
Lor, bal ve kremayı karıştırınız. Yaprakların içine sürünüz. Önce ikiye sonra tekrar ikiye katlayınız. Servis tabağına yan yana gelecek şekilde diziniz. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp pudra şekeri eleyiniz. Sıcak fırında tutup ısınınca çıkartınız ve sıcak olarak servis yapınız.