Kısa URL: https://ml.md/lc155772
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021
364 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
İçi için:
300 gram tuzsuz lor
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
5 yemek kaşığı kuru üzüm
4 yemek kaşığı bal
4 çorba kaşığı bal
Portakal kabuğu rendesi
Tarçın
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Servis için:
Bal
Dövülmüş antepfıstığı
İç harcı için olan malzemeleri geniş bir kasede güzelce harmanlayın.
Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Lorlu iç harcı yufkaların bir ucuna koyup muska şeklinde börekleri sarın.
Sıvı yağı tavada kızdırıp börekleri bol yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirdiğiniz börekleri servis tabağına alın.
Üzerine bal gezdirip antepfıstığı serperek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc133090
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır yufka
1 kase tuzsuz lor
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için bal
Yufkamızı tezgahın üzerine serip 2-3 parmak genişliğinde uzunlamasına kesiyoruz.
Bir kaseye lor ve pudra şekerini koyup karıştırıyoruz ve bu karışımdan yufkaların uç kısımlarına biber yemek kaşığı koyup üçgen(muska) şeklinde sarıyoruz.
Başka bir tabağa yoğurt ve yumurta akını koyup çırpıyoruz.
Böreklerimizi karışıma bulayıp fırın tepsimize alıyoruz.
Önceden ısınmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Böreklerimizi servis tabağına alıp üzerlerine bal koyup servis yapıyoruz.