| 
 
 
 | 
Lor Peynirli Tuzlu Kurabiye | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1440 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006 
7,665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
250 gr. tatlı lor
 
1 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1/4 paket margarin (65 gr.)
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Bir tencereye lor, yumurta, toz şeker, margarin, kabartma tozu konup karıştırılır.
 
Elenmiş 2 bardak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.
 
Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
 
Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
 
Yumuşak olması için, ılınınca bir tencereye alınıp kapağı kapatılır.
 
 
Not: Kurabiyelerin üzerine yumurta sürülmez.
 
 
 ML® Lorlu Kurabiye için tıklayın
 
 
  
 | 
LORLU KURABIYE | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2596 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
5,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet yumurta 
 
125 gr margarin
 
aldığı kadar un
 
1/4 lomunun suyu
 
250 gr lor peyniri
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 su bardağı dövülmüş fındık 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Margarini eritin, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta,lor ve limon suyunda ettiğiniz karbonatı iyice yoğurun. Ceviz içi ve un katıp, ele yapışmayacak kıvama gelinceye dek yoğurun. Hamur istenilen kıvama geldiğinde, yumurta iriliğinde parçalara ayrın. Avuç içinde yuvarladığınız hamur topaklarının üst kısımlarını toz şekere batırıp, tepsiye dizin, orta hararetli fırında pembeleşinceye dek pişirin.
 
 
 ML® Hilal Kurabiye için tıklayın
 
 
  
 | 
Lor peynirli Kurabiye | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11013 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007 
5,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 g tatlı loru ezip üzerine 125 g margarin, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma tozu ekleyip yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin. 1 yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine haşhaş, susam, çörek otu, anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit baharat gelecek şekilde serpin. 175°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın. 1 su bardağı süzme yoğurdu İkişer yemek kaşığı su ve zeytinyağı ile karıştırıp birer tatlı kaşığı pul biber, kuru nane ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip kurabiyelerle birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Kırıntılı Kurabiye için tıklayın
 
 
  
 | 
LOR KURABİYESİ | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13772 
Gönderme Tarihi: 16.May.2007 
4,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler;
 
2 tane yumurta
 
500 gr tatlı lor
 
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
Yapılışı;
 
Şeker ve yumurtaları parmak uçlarınızla karıştırın. Margarinide ilave edip tekrar karıştırın. Loru koyup hepsini birlikte karıştırın. Kabartma tozununu ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Sıcak fırına verin, biraz kızarınca fırından çıkarın.
 
 
 ML® Lor Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Lor Kurabiyesi | 
  | 
Eylem44 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.02.2009 
Mesajlar: 18
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33761 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009 
3,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
3 su bardağı un,
 
250 gr tatlı lor,
 
1 yumurta,
 
75 gr margarin,
 
1 su bardağı pudra şekeri,
 
1 paket kabartma tozu,
 
1 paket şekerli vanilin.
 
 
Hazırlanışı:
 
Oda sıcaklığına yumuşatılmış margarini, pudra şekeri ile iyice ezin. Üzerine lor, yumurta akı, şekerli vanilin koyarak iyice karıştırın. Sonra kabartma tozu ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. İstenen büyüklükte yuvarlak toplar haline getirip üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dk. pişirin.
  
 | 
Lorlu Kurabiye | 
  | 
ılgın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2009 
Mesajlar: 29 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37329 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2009 
3,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabrtma tozu
 
Yarım limon kabuğu rendesi
 
Yeteri kadar un
 
İçi için:
 
1,5 su bardağı tuzsuz lor
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Yumuşak margarin, yumurta, yoğurt ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir ve ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Bu arada lor ve şeker karıştırılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Çay tabağından küçük parçalar açılır. Ortasına lorlu iç konur. Yukarı doğru toplanarak yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece sıcak fırına verilir. Pembelşene dek pişirilir.
  
 | 
Lor Kurabiyesi | 
  | 
hoş seda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70003 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011 
3,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr tatlı lor
 
1 su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta
 
 
2 su bardağı unu eleyerek yoğurma kabına alın, üzerine diğer malzemeleri koyarak yoğurun, gerekirse un ilave edin. Kurabiye hamurundan küçük parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayıp hafifçe bastırın, hafif yağladığınız tepsiye sıralayıp ısıtılmış fırında pişirin.
  
 | 
Lorlu Kurabiye | 
  | 
Şehriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71430 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012 
3,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşıgı margarin (tereyağı)
 
1 su bardagı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
250 gram lor peyniri
 
2.5 su bardagı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
 
1. 2 kaşık margarin ile 1 bardak pudra şekeri iyice ezin. 1 yumurtanın beyazını ekleyin. 2. içine ufalanmış 250 gr lor peynirini ekleyin, hepsini iyice ezerek karıştırın. un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. 3. yuvarlak kurabiyeler yapıp yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün. 175 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.
  
 | 
Lor Peynirli Kurabiye | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73287 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012 
3,769 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr (1 paket) margarin
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
İçi için:
 
300 gr lor peyniri
 
2 su bardağı şeker
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
isteğe göre dövülmüş badem veya fındık
 
 
İlk iş olarak kurabiyemizin iç malzemesini hazırlayalım; 300 gr lor peynirini 2 su bardağı tozşekerle ezerek iyice karıştıralım.
 
Hamuru içinse; un hariç bütün malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırdıktan sonra elenmiş unu da ilave edip, güzel bir hamur yoğuralım.
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayarak yassılaştıralım.
 
İçine bolca lor peynirli harçtan koyup, ağzını büzüştürerek kapayalım.
 
Ek kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında fırının derecesini yarıya indirip, üzeri katılaşıncaya kadar pişirelim.
 
 
Not: Arzu edenler fırına vermeden önce üzerine badem veya fındık koyabilirler.
  
 | 
LOR PEYNİRLİ KURABİYE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74395 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012 
4,346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram (1 paket) margarin
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı pudra sekeri
 
İsteğe göre dövülmüş badem veya fındık
 
İçi için:
 
300 gram lor peyniri
 
2 su bardağı tozşeker
 
 
İlk iş olarak kurabiyemizin iç malzemesini hazırlayalım; 300 gr lor peynirini 2 su bardağı toz şekerle eze eze iyice karıştıralım.
 
Hamuru için de un hariç bütün malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırdıktan sonra, elenmiş unu da ilave edip, güzel bir hamur yoğuralım.
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayarak yassılaştıralım.
 
İçine bolca lor peynirli harçtan koyup, ağzını büzüştürerek kapayalım.
 
Ek kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
 
Önceden ısıtılmış 180°C'li fırında, fırının derecesini yarıya indirip, üzeri katılaşıncaya kadar pişirelim.
 
 
Not: Arzu edenler fırına vermeden önce üzerine badem veya fındık koyabilirler.
  
 | 
Lorlu Kurabiye | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77190 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2012 
4,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram mısır nişastası
 
1 çay bardağı buğday nişastası
 
2 yumurta
 
200 gram tuzsu lor peyniri
 
1 su bardağı un
 
100 gram tereyağı
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Yarım çay bardağı sıvı yağı
 
 
Yoğurma kabının içine nişastayı dökün. Üzerine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Lor peynirini de üzerine ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları ekleyip hamuru toparlayın. Elinizle küçük toplar yapın ve tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca servis tabağına alıp çay ve kahvenin yanında ikram edin.
  
 | 
Lorlu Kurabiye | 
  | 
zührem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2012 
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98157 
Gönderme Tarihi: 12.May.2014 
6,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tuzsuz lor
 
2 yumurta ( birinin akını ayır )
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı şeker
 
2 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
Bir kabın içerisinde loru iyice eziyoruz. Şekeri, yumurtayı, sıvı yağı koyup karıştırıyoruz sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip yoğuruyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp yumurtanın beyazına batırıp tepsiye sıralıyoruz üzerine şeker serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında pişiriyoruz.
  
 | 
Lor Peynirli Kurabiye | 
  | 
Almina 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132585 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2018 
1,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 yumurta (sarısı hamur için beyazı üzeri için)
 
1 kabartma tozu
 
1 vanilya
 
1 paket margarin (250 gr)
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
250 gr tuzsuz lor peyniri
 
1 fincan toz şeker
 
Üzeri için:
 
1 yumurta beyazı
 
Toz şeker
 
 
İçi için lor peyniri ve toz şekeri karıştırıp hamuru hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
 
Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve daha sonra yassılaştırıp içerisine lorlu karışımdan koyalım. Daha sonra açık uçlarını büzüp kapalım ve tekrar hafifçe yuvarlayalım.
 
Hazırlanan topları önce yumurta beyazına bulayıp daha sonra toz şekere bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizelim.
 
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  
 | 
Lor Peynirli Tuzlu Kurabiye | 
  | 
sarı tokalım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132589 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018 
2,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üstüne ayrılacak)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
300 gr lor
 
Çörekotu
 
Susam
 
Aldığı kadar un
 
 
Oda sıcaklığındaki margarine sırayla tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
 
Üstüne yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serpip 150 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Lor Peynirli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160223 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021 
540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri
 
Bir buçuk su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 adet yumurta
 
1/4 su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
 
Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp, yumurta, sıvı yağ, lor peyniri ve toz şeker ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |