| 
 
 
 | 
Lor Peynirli Pasta | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2594 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
4,817 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket eti kakaolu bisküvi
 
250 gr tuzsuz lor peyniri
 
1 su bardağı süt
 
2 bardak toz şeker
 
1 yumurta
 
150 gr margarin
 
 
Bisküvilerin yarısını sütle ıslatıp yağlı kağıt üzerine üç sıra halinde dizin. Loru, yumurtayı, şekeri ve eritilmiş margarini mikser yardımı ile karıştırıp krema yapın. Elde ettiğiniz kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Bir sıra bisküviyi aynı şekilde üzerine dizin ve ikinci sıradaki bisküvilerin üzerine tüm malzemeyi yayın. Dilerseniz içine meyveler da koyabilirsiniz. Kenarda kalan bisküvileri kaldırarak bir üçgen haline getirin ve buzlukta dondurun. Hiç kimse içindekinin lor olduğunu anlamayacaktır.
  
 | 
Lor Pastası | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6271 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006 
7,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. tatlı lor
 
2 su bardağı pudra şekeri 
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
200 gr. yumuşak vanilya
 
1 su bardağı ılık süt
 
45 adet sade kare bisküvi
 
 
750 gr. loru bir çatal yardımıyla iyice ezin, üzerine 2 su bardağı pudra şekerini dökün, bir müddet dinlendikten sonra mikserle iyice çırpın. Macun kıvamına gelince 1 yumurta, 1 paket vanilya  ve 200 gr. yumuşak margarini ilave edip iyice çırpın. Bisküvileri eni üç boyu beş tane olarak folyo üzerine dizin. Bu işlemi bisküvileri ılık süte batırarak yapın. Arasına hazırladığınız harcı sürün. Bu işlemi  üç kez tekrar edin. Folyoyu kullanarak piramit şeklini verin. Daha sonra buzlukta bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Lor Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Lorlu Pasta | 
  | 
murat can 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107666 
Gönderme Tarihi: 17.May.2015 
2,229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket kakaolu büsküvi
 
500 gr kaşar loru
 
1,5 su bardak seker
 
250 gr margarin
 
1 cay bardak hindistancevizi
 
 
Oda sıcaklıgında erimiş margarin, şeker ve kaşar lorunu mikserle krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Bisküvileri süt ile ıslatıp bir paketten 1.kat arasına krema daha sonra 2.kat tekrar krema sürüp piramit şeklinde kapatıyoruz. Üzerine krema sürüp hindistancevizi ile süsleyip buzdolabına koyuyoruz.
  
 | 
Lor Pastası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161489 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2021 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram tuzsuz lor
 
1 paket pötibör bisküvi
 
3 çorba kaşığı kaymak
 
3 çorba kaşığı bal
 
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
 
Üzerine:
 
Ahududu reçeli
 
 
Pötibör bisküviyi robottan geçirin ve bir kaseye alın. Kaymağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Bir kasede tuzsuz lor, bal, tereyağı ve dolmalık fıstığı karıştırın. Kaymaklı karışımın üzerine yayın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile sarıp buzlukta 1-2 saat bekletin. Daha sonra buzluktan çıkardığınız tatlının üzerine ahududu reçeli dökün. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
Not: Üzeri için istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |