| 
 | 
| Lorlu Kek | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2595 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
 3,400 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 margarin
 1 adet yumurta
 200 gr tatlı bisküvi
 1 adet limonun rendesi
 2 su bardağı lor peyniri
 3 yemek kaşığı kaymak
 2 çay kaşığı vanilya
 pudra şekeri
 reçel
 
 Bisküvileri çukurca bir kapta, tahta kaşıkla ezin. 100 gr margarini eritin ve bir yumurtanın sarısı ile  köpük haline gelinceye dek çırpın. Ezilmiş bisküvileri iyice yedirerek ilave edin. Karışımı 23-25 cm çapında bir kek kalıbına boşaltılıp üstünü düzeltin. Lor peyniri, vanilya, pudra şekeri ve limon suyu ve rendesini iyice karıştırın. Diğer bir kapta kaymağı çırpın, yumuşatıp, peynire ilave edin. Hepsini krem haline gelinceye dek çırpın. Kanşımı, hazırladığınız bisküvi ezmesinin üzerine yayın. Buzlukta 60 dakika kadar dondurun. Servis yapmadan önce, üzerine vişne, çilek, ahududu reçellerinden dökebilirsiniz.
 
 
 ML® Kağıtta Peynirli Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Lorlu Kek | 
|  | liliş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.10.2007
 Mesajlar: 20
 Şehir: Antakya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18481 Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2007
 3,162 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 gr margarin
 1 paket kakaolou kek un
 1 çay bardağı süt
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı pudra şekeri
 Üzeri için:
 Yarım kg tuzsuz lor peyniri
 1 su bardağı pudra şekeri
 2 adet yumurta
 100 gr margarin
 1 çay bardağı süt
 
 Hamur malzemesi yoğrulur yağlanmış deliksiz fırın kabına yerleştirilir. Üst malzeme karıştırılır. Hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 | 
| Lor Peynirli Kek | 
|  | Bahariye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.03.2006
 Mesajlar: 89
 Şehir: Kadikoy
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1424 Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
 3,046 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 HAMUR İÇİN:
 1 yumurta
 Üçte bir büyük paket margarin (85 gr.)
 2,5 çorba kaşığı şeker
 1,5 su bardağı un
 KEKİN ÜZERİ İÇİN:
 3 yumurta
 5 çorba kaşığı şeker
 400 gr. tuzsuz lor peyniri
 1 çay bardağı yoğurt
 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
 Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 Üzeri için:
 3 çorba kaşığı pudra şeker
 
 1- Çemberli pasta kalıbı veya 20- 25 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Fırın ısıtılır.
 2- HAMUR: Bir tencerede un, şeker, margarin ve yumurta karıştırılarak, kısa sürede bir hamur yapılır. Serin bir yerde 15- 20 dakika dinlendirilir.
 3- ÜZERİ İÇİN: Lor peyniri, yoğurt, şeker, limon suyu ve kabuğunun rendesi, kabartma tozu kaşıkla harmanlanır. Daha sonra yumurta sarıları konur ve iyice karıştırılır.
 4- Yumurta akları çarpılarak katı kor haline getirilir. Şekerli peynir karışımına katılarak yavaşça altüst edilir.
 5- Dinlenen hamur hafif unlanarak merdane ile kalıbın çapından daha büyük açılır. Kenarlar yüksek olarak kalıba yerleştirilir.
 6- Üzerine lor peynirli karışım dökülüp yayılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
 7- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve pudra şeker elenir.
 
 
 | 
| Lorlu Kek | 
|  | Lezzet İşçisi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.12.2006
 Mesajlar: 50
 Şehir: Malatya-Darende
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15274 Gönderme Tarihi: 11.Haz.2007
 2,834 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı tuzsuz lor
 4 adet taze incir
 3 adet yumurta
 1 su bardağı pudra şekeri
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1,5 çay bardağı süt
 2,5 su bardağı un
 1'er paket vanilya ve kabartma tozu
 
 Şeker ve yumurta bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine lor, süt ve yağ eklenir kısa süre karıştırıldıktan sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. En son soyulmuş, küçük doğranmiş incir katılır.Ezilmemesi için, sadece incir harca dağılacak kadar karıştırılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp, kızarana kadar pişirilir. Soğudukktan sonra srvis tabağına ters çevrilir.
 
 
 | 
| Lor Peynirli Kek | 
|  | aman avcı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2013
 Mesajlar: 30
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94493 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
 2,320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Su bardağı Fındık
 1 Paket Kabartma Tozu
 5 Adet Kuru Kayısı
 1 Su bardağı Lor Peyniri
 125 Gr Margarin
 1 Çay bardağı Süt
 1 Su bardağı Toz Şeker
 3 Su bardağı Un
 1 Tatlı kaşığı Vanilya
 3 Adet Yumurta
 
 Kayısıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Margarin, şeker, ve yumurtaları geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlanıp margarinli karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Vanilya, kayısı, süt, fındık içinin yarısı ve lor peyniri ekleyip ekleyip çırpın. Yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Lor Peynirli Kek | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc113665 Gönderme Tarihi: 23.Arl.2015
 2,140 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram tuzsuz lor peynir
 10 adet yumurta
 125 gram margarin
 3 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı kuru üzüm
 2 adet portakal kabuğu rendesi
 50 gram yoğurt
 2 yemek kaşığı irmik
 1 paket vanilya
 
 Lor peynirini, şeker, margarin, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden geçirin. Portakal kabuğu rendesini, üzümleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin. Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar çırpın. Peynirli karışıma karbeyaz olarak çırptığınız yumurta beyazlarını katın. Yumurta beyazlarını kırmamaya çalışarak karışımın altından üstüne doğru yavaş yavaş karıştırın.
 Büyük bir kek kabını yağlayın. Kabın dibine bir parça galeta unu serpin. Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir. Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve önceden orta ateşte kızdırılmış fırında 45-dakika kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |