Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Lor Böreği (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lor Böreği (Gaziantep)

abibebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55
Şehir: Maltepe-Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc139112
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2018
681 defa indirildi / yazdırıldı




Deniz Baran

Antep’in tuzsuz peyniri ile toz şeker fırına yollanır. İkisinin karışımından lor böreği yapılır.


Lor Böreği

anaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Paris
Kısa URL: https://ml.md/lc130709
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2017
1,186 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

1 Kg Lor veya Çökelek (veya her ikisinden de eşit miktarlarda)
3-4 Yemek Kaşığı Yoğurt
150g Tereyağı veya Zeytinyağı
1 demet Maydanoz
1 Baş Dişlenmiş veya yerine Taze Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Pul Biber

Sarımsak ve maydanozlar ince olarak kıyılır. Lor veya çökelek kullanılarak, diğer bütün malzemelerle birlikte tuz ilave edilerek karıştırılır.
Pide fırınında kapalı şekilde pişirilir. Fırından gelince taze olarak yenmelidir.

Not: Tarifimizde soğan kullanmadık. Tercihe göre sadece soğan veya her ikisini de kullanarak yapılabilir. İsteğe bağlı bu börek Antep Peyniri ve lor ile yarı yarıya kullanarak da yapılır. Yanında ayran tavsiye edilir.



Lor Böreği (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88152
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2013
10,004 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


1 kg lor peyniri
2-3 kaşık sadeyağ
2 adet kuru soğan
3-4 demet maydanoz
5-6 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
2-3 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Kuru soğan, taze soğan, saplarından ayıklanmış maydanoz ve taze sarımsakları ince ince doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın ve kuru soğanı ekleyerek yağda hafifçe soldurun. Soğan ancak terlemeli ve hafifçe ölmeli, ama çok kavrulmamalıdır.
Lor peynirini tavaya ekleyin ve hemen ateşten alın, hızlıca birkaç kez çevirin ve soğumaya bırakın.
Tavadaki harcı bir kap içine alın vc üstüne ince doğranmış taze soğan, taze sarımsak, maydanoz, toz kırmızıbiber, karabiber ve tuz ekleyin, karıştırın. Lor peyniri tamamen tuzsuz ise tuzu artırabilirsiniz.
İyice harmanlanan börek içi soğuduktan sonra pide fırınına gönderin ve kapalı pide şeklinde fırında pişirtin.
Eğer evde yapıyorsanız hamuru ince uzun pide gibi açın ve harcı boydan yarısına döşeyerek hamurun ikinci yarısını üstüne kapatın.

Not: Lor böreğini, kuru soğan yerine sadece taze soğan kullanarak da yapabilirsiniz. Bu durumda, toplam bir demet taze soğan yetecektir. İsterseniz sadeyağ yerine yarım bardak zeytinyağı da kullanabilirsiniz.






Lor Böreği (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Lor Böreği (Gaziantep) 95,186 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort