| 
 | 
| Lolipop Kek | 
|  | aysberkk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2015
 Mesajlar: 39
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142265 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2019
 1,024 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket kakaolu kek
 1 paket krema
 1 paket sütlü ya da bitter çikolata
 Küçük tahta çubuklar
 Renkli pasta dekor şekeri
 
 Keki robottan geçirin ve yoğurma kabına alın. İçine kremanın yarısını boşaltarak hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Büyük bir beze haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın, hafif silindir bir şekil verin. Tepsiye yağlı kağıt serin, şekil verdiğiniz parçaları buraya dizin ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
 Hafif sertleşmiş olan hamur toplarınızı dolaptan çıkarın. Çikolatanızı benmari usulü eritin ve kekin bir ucunu çikolataya batırın ve çikolatalı kısım üste gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin. Üstlerine çubuklar batırın.
 Kremanın kalan yarısını koyulaşana kadar çırpın, çubuklu keklerinizin çikolatasız kalan kısımlarını kremaya batırın ve bir parça köpüğün üzerine sap kısımlarını batırarak dikin. Pasta süsleri serperek renklendirin.
 
 
  
 
 | 
| Lolipop Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168841 Gönderme Tarihi: 30.Kas.2022
 335 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 75 g bitter çikolata
 1 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 3 yumurta
 0,5 çay bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 su bardağı süt
 80 g tereyağı
 Lolipoplar için:
 1,5 çay bardağı krema
 1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
 25 - 30 adet lolipop çubuğu
 Kaplamak için:
 150 g sütlü çikolata
 Süslemek için:
 1 su bardağı iri kırılmış fındık
 Kalıp:
 Kare kalıp (22x22 cm)
 
 Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Mikseri düşük devire alın, çırpmaya devam ederek şekerli vanilin, süt, tereyağı ve eritilmiş çikolatayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını azar azar ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 Keki fırından alın ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
 Soğuyan keki bir kaba ufalayın. Kremayı ilave edip eliniz ile hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hindistan cevizi rendesini ekleyip bir süre daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve eliniz ile yuvarlayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Sıcak suyun içerisinden çıkarmayın. Lolipop çubuklarının uçlarını çikolataya bulayıp yuvarladığınız keklere batırın. Dondurucuda 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda erittiğiniz çikolataya bulayın. Dik şekilde, tercihen bardak içine koyarak bekletin. Çikolata donmadan üzerlerine fındık kırığı serpin. Donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |