Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg lolaz
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
Kına biberi
5 adet limon
Turp
Nane
Tuz
Lolaz temizlenip yıkanır ve bir tencereye konularak iyice haşlanır. Haşlanan lolaz süzgece alınarak süzülmeye bırakılır. Yeşil soğan ve maydanoz ayıklanıp bol suyla yıkanarak doğranır ve bir kapta karıştırılır. Turpun kabukları soyularak ince, kibritçöpü şeklinde doğranır. Limon kesilerek ya da suyu çıkarılarak sofraya bırakılır.
Yarım açık ekmek (lavaş) içerisine bir çay bardağı haşlanmış lolaz konulur. Daha sonra üzerine soğan-maydanoz karışımı, tuz, kına biberi ilave edildikten sonra limon suyu damlatılır ve dürüm haline getirilip turp ve ayran eşliğinde yenilir.
Not: Lolaz, Urfa'da börülce'ye verilen ad. Lolazdürmüğü şeklinde söylenir.
|