Kısa URL: https://ml.md/lc152519
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020
264 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
2 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
50 gram tereyağı
1 kase hindistancevizi
Un, şeker ve sütü tencerede bir araya getirin.
Kaynayana kadar çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Koyulaşan malzemeye tereyağını ekleyin.
Yeniden 10 dakika kadar çırptığınız tatlıyı ıslattığınız cam fırın kabına dökün.
Ilınan tatlıyı buzdolabında en az 4 saat, mümkünse bir gece dinlendirin.
Tatlıları parçalamadan bıçak yardımıyla içinde Hindistan cevizi bulunan geniş bir kaba çıkarın.
Bıçağınızı her seferinde ıslatarak lokumları dilimleyip güzelce hindistancevizine bulayın.
Servis tabağına dizdiğiniz lokumları dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc109884
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,706 defa indirildi / yazdırıldı
Fevziye Sürmeli
1 kilo süt
3 paket mısır nişastası
Vanilya
Hindistancevizi
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane krem şanti
1 su bardağı ceviz ya da badem içi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Süt, nişasta, yağ şeker vanilya ile karıştırarark muhallebi yapın. Ilıyınca içine krem şantiyi ilave edip mikserle 10 dakika çırpın. Cam bir kabı ıslatıp,hindistan cevizini kapatacak şekilde serpin. Üzerine muhallebiyi dökün.Dolapta 4 saat bekletin. Uzun şerit halinde kesin.İkiye bölün. Ceviz ya da badem içini serpin. Rulo sarıp servis tabağına dizin.