| 
 | 
| Lokma | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48645 Gönderme Tarihi: 15.Mar.2010
 1,872 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 150 gram Bizim Margarin
 1 kg Bizim Mutfak Un
 6 su bardağı su
 16 adet yumurta
 2 çorba kaşığı toz şeker
 4 çorba kaşığı irmik
 4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
 Bizim Ayçiçek Yağı
 Şurubu için :
 4 su bardağı toz şeker
 5 su bardağı su
 1/2 adet limon
 
 Su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suya margarin ilave edip erimesini sağlayın. Daha sonra unu ekleyip iyice karıştırın ve tekrar kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp teker teker yumurtaları yedirin. İrmik ve nişastayı ekleyip tüm malzemenin birbiriyle karışması için iyice yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp şekil verin. Hamurları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Şerbet için tüm malzemeyi bir tencerede kaynatın. Kızarttığınız tatlıları şerbet içinde bekletip servis yapın.
 
 
 | 
| Lokma | 
|  | Aynur ve Sait Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.07.2017
 Mesajlar: 45
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc126827 Gönderme Tarihi: 16.Tem.2017
 874 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 2 su bardağı su
 1 paket instant maya
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 1 çay kaşığı tuz
 Şerbeti için:
 2 su bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı su
 1 dilim limon
 Kızartmak için:
 Bizim Yağ Ayçiçek
 
 Tatlımız için hamuru hazırlıyoruz. Gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz. Bu sırada şerbetimizi hazırlıyoruz. Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbet elde ediyoruz. İçine limonu atıp soğumaya bırakıyoruz.
 Mayasını bulan hamurumuzu alıyoruz. Bir tencereye yarısına kadar Bizim Yağ Ayçiçek ekliyoruz ve kızdırıyoruz. Hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz. Bizim Yağ Ayçiçeke batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz. Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz. Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Sonrasında tatlımızı servis yapabiliriz.
 
 Not: Lokmalarınızın hamur haline gelmemesi için şerbetinizin buz gibi soğuduğundan emin olun.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |