|
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası |
|
A rh
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc147937
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2020
1,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tavuk eti
Yarım su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk su
3-4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Tavukları 5-6 su bardağı kadar suda iyice haşlayın.
Haşlanan tavuğun suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Tavuğun etlerini ayıklayıp parçalayın.
Bir başka tencerede yağı kızdırın.
Şehriyeyi ve baharatları yağda hafifçe kavurun.
Üzerine unu da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
1 su bardağı soğuk su ekleyip hızla karıştırarak unu açın.
Haşladığınız tavuğun suyundan 4 bardak kadarını tencereye ekleyin.
Şehriyeler yumuşayana kadar iyice pişirin.
Yoğurt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe kadarını yoğurda ekleyip ılıştırın ve yeniden çorbaya ekleyin.
Çorba kaynamaya başladığında tavuk etlerini de ilave edin.
Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı sıcak servis edin.
|
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140776
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2019
4,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kalçalı but
1 küçük havuç
1 kahve fincanı arpa şehriye
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kalçalı tavuk budu düdüklü tencereye konur, üzerine 5 bardak su konur, pim çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.
Başka bir tencerede sıvı yağ ve un kavrulur, üzetine rendelenmiş havuç konarak biraz daha kavrulur.
Düdüklü tencedeki tavuk alınarak kemikleri ayıklanır, biraz küçük parçalara ayrılır.
Tavuğun haşlama suyu diğer tenceredeki havuçlu karışımın üzerine dökülür, tencere ateşe oturtulur.
Üzerine arpa şehriye eklenerek bir müddet kaynatılır.
Şehriye de piştikten sonra, tavuk parçaları eklenir. Tuz, karabiber, pul biber de katılır, biraz daha kaynatılır.
En son ince kıyılmış maydanoz katılır, ateşin altı kapatılır, sıcak servis yapılır.
|
|