|
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası |
 |
şans eseri
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc148701
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
486 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 bardak su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Patates ve havucu minik minik doğrayın.
Geniş bir tencereye sıvıyağ, soğan, patates ve havuçları alın. Orta ateşte malzemeleri kavurun.
Salçaları ekleyin, yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri de ekleyin ve iyice karıştırın.
Suyu ve tuzu ekleyip çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorba için ayrı bir kapta hazırladığımız zeytinyağı ve kırmızıbiberden oluşan sosu çorbaya ekleyin.
Çorbayı blenderden geçirin. İçerisinde parçacık kalmayana kadar çırpın.
Lokanta usulü mercimek çorbanız hazır.

|
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164218
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
390 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sarı mercimek
1,5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün.
Tereyağını eritip soğanları küp küp doğradıktan sonra içerisine atıp kavurun.
Ardından sarımsakları da ezip ilave edin.
Unu da ekledikten sonra 2-3 dakika kadar kavurun ve bir yandan çırpma teliyle çırparken diğer yandan tavuk suyunu azar azar ekleyin.
Son olarak mercimekleri de içine atıp suyu dökün ve kaynamaya bırakın.
Mercimekler pişince tuzunu ekleyin, karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp blender'dan geçirin.
Daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.
Üzerine sosu için; tereyağı eritin ve pul biberi serpiştirerek sos haline gelince çorbayı servis ederken kasenin üzerine dökün.

|
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178717
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2024
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
2 litre sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılış
Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.
Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.

|
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182835
Gönderme Tarihi: 01.May.2025
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan (doğranmış)
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet patates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı su (ya da tavuk suyu)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
İlk olarak sıvı yağı bir tencereye alıp ısındıktan sonra doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Ardından rendelenmiş havuç ve patatesi ekleyip 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Yıkadığınız mercimekleri tencereye ekleyin, karıştırın ve üzerine suyu (veya tavuk suyunu) ekleyin.
Tuz, karabiber ve kimyonu da ekledikten sonra çorbanın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbanız piştikten sonra bir el blenderı ile çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayın.
Pul biber ekleyerek sıcak servis edin.

|
|