| 
 
 
 | 
Loğusa Şerbeti | 
  | 
kamyoncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103230 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014 
2,029 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gram loğusa şekeri
 
3 adet kabuk tarçın
 
1,5 su bardağı şeker
 
5 adet karanfil
 
Yarım çay kaşığı muskat
 
 
Loğusa şekerini tencereye alın. Üzerine şekeri, tarçını ve 2 su bardağı suyu ekleyip 15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra karanfili, muskatı ve 4 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte karıştırıp 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Süzün ve ister ılık ister soğuk olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
ahmet abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2015 
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114445 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016 
1,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram lohusa şekeri (ya da 1-2 damla gıda boyası)
 
1+1/3 su bardağı şeker
 
7 adet karanfil
 
2 adet kabuk tarçın (5-6 cm boyunda)
 
1 litre su
 
 
Bütün malzemeler bir tencereye konularak yarım saat kadar kaynatılır. Süzüldükten sonra sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır. Sıcak servis edilirken fincana dövülmüş ceviz konulabilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.08.2021
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
adam 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130425 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2017 
952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram lohusa şekeri
 
2 adet çubuk tarçın
 
10 adet karanfil
 
1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
 
1 su bardağı şeker
 
1 litre su
 
 
Bütün şerbet malzemeleri bir tencerede yaklaşık 1 saat kaynatılır.
 
Hazırlana şerbetin içindeki parçalar çıkartılır.
 
Ilıklaştıktan sonra buzdolabında iyice soğutlarak servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
küpeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133707 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2018 
2,305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 lt su
 
7-8 adet kabuk tarçın çubuğu
 
2 yemek kaşığı karanfil
 
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
350 gr lohusa şekeri (nöbet şekeri de denir)
 
5 kepçe toz şeker (tadını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
 
 
Bütün malzemeleri büyük bir tencere içerisine koyup kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte biraz daha kaynatmaya devam edelim. Şerbetin kokusu yayılıp kıvamına gelince içindeki malzemeri süzüp soğumaya bırakalım. Servis yaparken içerisine kavrulmuş fıstık atmanız hoş bir lezzet ve görüntü katacaktır.
 
 
 
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146123 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2019 
732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
500 gram lohusa şeker
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
3 adet çubuk tarçın
 
12 adet karanfil
 
1 adet muskat
 
25-26 su bardağı su
 
Yanında servis esnasında arzuya göre içine koymak üzere, hindistancevizi, toz ceviz, toz fındık, toz badem, toz Antep fıstığı
 
 
Önce büyük bir tencereye suyu koyup kaynatmaya başlayın. Kaynayan su içerisine lohusa şekerini koyup ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar kaynatın. Daha sonra kırdığınız çubuk tarçını, karanfili ve birkaç yerinden rendeleyerek kabuk kısmının bir bölümünü aldığınız 1 adet muskat bütün olarak, toz şekeri içine koyun ve tekrardan 20 dakika kaynatın.
 
Daha sonra süzerek içindeki taneleri alın. En son lezzetine bakın, isterseniz ılıkken biraz daha toz şeker ilave edin. Soğuk olarak yanında hindistancevizi, toz fındık, toz badem, toz Antep fıstığı, toz ceviz ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158656 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram lohusa şekeri
 
3 adet çubuk tarçın
 
1 adet muskat
 
20 tane karanfil
 
15 su bardağı bardak
 
 
Bir tencerede su ile lohusa şekeri eriyene kadar kaynatılır.
 
20 dakikadan sonra içine karanfil, çubuk tarçın ve muskat eklenerek yarım saat daha kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 
Sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
 
Soğuyunca bir sürahiye boşaltılır.
 
Servise hazırdır.
 
Üzerine antepfıstığı ya da fındık ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159758 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2021 
462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kare lohusa şekeri (kızamık şekeri)
 
3 su bardağı toz şeker
 
20 su bardağı su
 
4 adet çubuk tarçın
 
20-25 adet karanfil
 
1 kök havlucan
 
1 kök zencefil
 
2 kök zerdeçal
 
1 adet muskat
 
2-3 adet ısırgan yaprağı (Sütünüzü artırmak için)
 
 
Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynatın.
 
Diğer malzemeleri (havlucan, zerdeçal, zencefil, tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynatın.
 
Süt yapan yiyecek olarak ısırgan yaprağından da birkaç adet ekleyin. Yalnız ısırgan yaprağını uzun uzun kaynatmayın.
 
Bu aşamada tadını sürekli kontrol ederek, su miktarını damak zevkinize göre arttırın.
 
Şerbet soğuyunca süzerek ağzı kapalı bir şişeye alın ve ister sıcak ister soğuk servis edin.
 
Lohusa şerbeti diğer birçok tatlı üründe olduğu gibi buzdolabında haftalarca taze şekilde kalabilir.
 
 
Not: 5 litre lohusa şerbeti içindir.
 
 
 
  
 | 
Lohusa Şerbeti | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179016 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2024 
182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kare lohusa şekeri (kızamık şekeri)
 
3 su bardağı toz şeker
 
20 su bardağı su
 
4 adet çubuk tarçın
 
20-25 adet karanfil
 
1 kök havlucan
 
1 kök zencefil
 
2 kök zerdeçal
 
1 adet muskat
 
Sütünüzü artırmak için birkaç adet ısırgan yaprağı
 
 
Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynatın.
 
Diğer malzemeleri (havlucan, zerdeçal, zencefil, tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynatın.
 
Süt yapan yiyecek olarak ısırgan yaprağından da birkaç adet ekleyin. 
 
Yalnız ısırgan yaprağını uzun uzun kaynatmayın.
 
Bu aşamada tadını sürekli kontrol ederek, su miktarını damak zevkinize göre arttırın.
 
Şerbet soğuyunca süzerek ağzı kapalı bir şişeye alın ve ister sıcak ister soğuk servis edin.
 
Lohusa şerbeti diğer birçok tatlı üründe olduğu gibi buzdolabında haftalarca taze şekilde kalabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |