Kısa URL: https://ml.md/lc171585
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2023
499 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
Kızamık şekeri, karanfil, 1-2 tane kök tarçın, bol su ile tencerede kaynatılır.
Tat ayarına göre şeker katılır.
Servise çıkacağı zaman bardaktaki şerbetin üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz ya da antepfıstığı serpilir.
Lohusa şerbeti sıcak veya soğuk içilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc171927
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2023
420 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
10 litre su
½ kg kızamık şekeri
2-3 parça kök tarçın
1 yemek kaşığı karanfil
3 gr kırmızı şeker boyası (miktarı arzuya göre değişir)
1,5 kg şeker
Temiz ve kalaylı bir tencereye ölçülü suyu koyup ocağa alın. Kaynayınca şeker, kök tarçın, karanfil, az şerbet boyası ve kızamık şekeri koyup kaynatın.
Tarçın ve karanfilin yeteri kadar kokusu çıkınca ateşten alın. Tadına bakın; şekeri ve renk tonunu kontrol edin.
Not: Lohusa şerbeti; hem sıcak, hem de soğuk olarak içilebilen bir içecektir. Emzikli annelere sütü artsın diye içirilir. Bu arada eve gelen misafirlere de ikram amaçlı olarak sunulur. Arzuya bağlı olarak bardaktaki şerbetin üzerine dövülmüş ceviz de serpilebilir.