| 
 | 
| Lobye (Ordu) | 
|  | katibem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.02.2016
 Mesajlar: 31
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119703 Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2016
 2,293 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 1 kilo barbun fasulye
 1 demet pırasa
 1 demet maydanoz
 1 yemek kaşığı kuru kinzi
 1 yemek kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı karabiber
 2 diş sarımsak
 5-6 dal taze nane
 1 yemek kaşığı biber salçası
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 adet limon
 1 yemek kaşığı erik ekşisi
 Tuz
 Su
 
 Barbun fasulyeler haşlanır, kara suyu süzülür. Süzülen fasulyenin üzerine 1 İt su İlave edilir ve tekrar pişmeye bırakılır. Diğer taraftan pırasa, maydanoz ince ince doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Kavrulan malzemeye biber salçası, pul biber, karabiber, ezilmiş sarımsak, kinzi, taze nane ve tuz ilave edilir. Pişmiş fasulyenin üzerine hazırlanan malzeme katılarak karıştırılır. 1-2 dakika kadar pişirilir. İsteğe göre limon suyu ya da erik ekşisi katılarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Lobye (Ordu) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116308 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2016
 1,968 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Barbunya
 Pırasa
 Taze kinzi
 Taze nane
 Sarımsak
 Reyhan
 Tatlı biber salçası
 Nar ekşisi
 Tuz
 
 Barbunya bir tencere haşlanır. Barbunya haşlandıktan sonra pırasa, taze kinzi maydanoz, tatlı biber salçası ilave edilerek pişirilme işlemi pırasalar haşlana kadar devam eder. Mutfak robotunda reyhan, sarımsak, taze nane birlikte çekilir. Bu harcımız yeteri kadar tuzla birlikte yemeğin pişimine yakın yemeğimize ilave edilir. Yemek piştikten sonra en son yeteri kadar nar ekşisi konur ve dinlendirilir.
 
 
  
 
 | 
| Lobye (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110832 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
 1,863 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg barbunya fasulyesi
 1 kg. pırasa
 1 yemek kaşığı kuru kinzi
 5-6 dal taze nane
 1 baş sarımsak
 1 çorba kasesi çekilmiş fındık veya ceviz
 1 çay kaşığı tuz
 Pul biber
 
 Akşamdan ıslatılan barbunya fasulyeler bir tencerede haşlanır. Haşlanan fasulyeler süzgeçte süzülür. Pırasalar ince ince doğranır. Haşlanmış fasulyeler ile birlikte yeterince su ilave edilerek pişirme işlemine devam edilir. Sarımsak, kinzi, çekilmiş ceviz veya fındık, pul biber robotta un haline getirilir. Barbunya ve pırasa karışımının suyundan yeterince alınıp un haline getirilmiş sosun üzerine ilave edilir. Bu sos barbunya ve pırasa karışımının içine ilave edilir. 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |