| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Limonlu Sünger Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Limonlu Sünger Kek |  
|  | garbi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.02.2016
 Mesajlar: 37
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136342 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
 882 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 www.electrolux.com
 
 250 gr tereyağı
 200 g şeker
 1 paket vanilya (yaklaşık 8 gr)
 1 tutam tuz
 4 yumurta
 150 g un
 150 gr mısır unu
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
 Glazür sosu için malzemeler:
 125 ml limon suyu
 100 g pudra şekeri
 Yağlamak için margarin
 Kek kalıbını kaplamak için galeta unu
 
 Tereyağını, şekeri, limon kabuğunu, vanilyayı ve tuzu bir karıştırma kabına koyun ve köpürterek karıştırın.
 Ardından birer birer yumurtaları içine kırın ve tekrar köpürterek karıştırın.
 Un ve mısır unuyla karıştırdığınız kabartma tozunu bu karışıma ekleyin vekarıştırın.
 Hamuru, önceden yağlanmış ve un veya galeta unu serpilmiş olan kek kalıbına dökün, üstünü düzleştirin ve cihaza koyun.
 Kek piştikten sonra, limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Pişmiş keki bir alüminyum folyonun üzerine çevirin.
 Sosun dışarı akmaması için alüminyum folyoyu kekin kenarlarından yukarı kaldırın. Keki tahta bir çubukla birkaç yerden delin ve sosu bir fırçayla sürün.
 Sosu çekmesi için keki biraz beklemeye bırakın.
 
 
 |  
| Limonlu Sünger Kek |  
|  | pervane Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.07.2018
 Mesajlar: 21
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc135453 Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
 2,244 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 175 g un, elenmiş
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 175 g pudra şekeri
 175 g tereyağı, yumuşatılmış
 3 büyük yumurta
 2 limon, ince rendelenmiş
 
 Fırını 180 ° C ısıtın ve 23 cm yuvarlak kek kalıbını kağıt ile kaplayın.
 Un, kabartma tozu, şeker, tereyağı, yumurta ve limon kabuğunu bir kasede birleştirin ve 2 dakika ya da pürüzsüz olana kadar çırpın.
 Karışımı kalıba dökün ve üst kısmı düzleştirin, ardından 40 dakika veya merkeze batırılan bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pastayı tel rafa çevirin ve tamamen soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |