| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Puding | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2585 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
2,799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 limon
 
100 gr tereyağı veya margarin
 
100 gr toz şeker
 
3 yumurta
 
50 gr un 
 
25 gr badem 
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1.5 su bardağı süt
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın. Oval bir fırın kabını yağlayın. Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağı (veya margarini) ve  iyice karıştırın. Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek  karıştırmaya devam edin.
 
Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın. Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun.
 
Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar  pişirin. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.
 
 
 ML® Limonlu Puding için tıklayın
 
  
 | 
 
Limonlu Puding | 
 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4593 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
2,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yumurtanın sarısı
 
3 yumurtanın akı
 
1 limonun suyu
 
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
 
240 gr (1 su bardağı) şeker
 
250 gr (1 su bardağı) krema
 
 
Buzdolabınızın ayarını en soğuğa getiriniz.
 
Küçük bir kasede yumurta sarıları, limon suyu ve limon kabuğu rendesini, madeni bir kaşıkla çırpınız. Kabı bir kenara bırakınız.
 
Orta boy bir kasede yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, yumuşak kuleler oluşana kadar çırpınız. Azar azar şekeri ekleyip, sert kuleler oluşana kadar çırpmaya devam ediniz.
 
Büyük bir kasede kremayı, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, sertleşene kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla yumurta akı-şeker karışımını, azar azar kremaya katınız. Yumurta sarısı karışımını da katıp, karıştırınız.
 
Bu son karışımı, 5 su bardağı su alan bir kalıba boşaltıp, buzdolabının buzluğuna kaldırarak, 1-1,5 saat bekletiniz.
 
Kalıbı buzdolabından alıp, soğutulmuş bir servis tabağını üstüne koyarak alt üst ettikten sonra, limonlu pudinginizi tabağında servis ediniz.
  
 | 
 
Limonlu Puding | 
 
  | 
feyyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119281 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2016 
1,483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
175 gr Toz seker
 
2 adet Limon kabuğu rendesi
 
3 adet Yumurta
 
75 gr Un
 
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
 
250 ml Süt
 
2 adet Limon suyu
 
Bir cimdik Tuz
 
 
Fırın kapları margarin ve yumurta fırçası yardımı ile yağlanır.
 
Bir kabın içine toz şeker ve elenmiş un konulur.
 
Ayri bir kapta yumurta sarıları ve yağ mikser ile karıştırılır.
 
Karıştırmaya devam edilerek süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi eklenir.
 
Limonlu karışım ile unlu karışım birbirine eklenir.
 
Ayrı bir kabın içinde yumurta akları çok az tuz ilavesi ile beyaz köpük oluncaya kadar çırpılır.
 
Bir spatula ile yavaş yavaş karıştırılarak limonlu karışım yumurta aklarına ilave edilir.
 
Hazırlanan karışım fırın kaplarına paylaştırılır.
 
Fırın kapları fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsinin içi sıcak su ile doldurulur.
 
Üzerine pudra şekeri, hindistancevizi ve limon dilimleri eklenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Puding Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |