|
Limonlu Pasta |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc102472
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014
2,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet çikolatalı pasta tabanı
1 su bardağı çiğ krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi
100 gram böğürtlen
1 paket kremşanti
Çiğ kremayı bir kabın içinde ısıtıp şeker ekleyip karıştırın. Bu şekerli krema ile pasta tabanlarını ıslatın. Kreması için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyulaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip karıştırın. Son olarak içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aldığınız pasta kekinin bir parçasına bu kremayı tepeleme yerleştirin. Üzerine diğer keki koyup yine kremayı ve sonra da her tarafına kremşanti ile kaplayabilirsiniz. Üzerine böğürtlenler ya da frambuaz varsa yerleştirip servis yapılabilir. Ya da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Soğuyunca dilimleyerek ikram edin.
|
Limonlu Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161225
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2021
363 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Tabanı İçin:
2 paket yulaflı bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
Muhallebisi İçin:
4 su bardağı süt,
5 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için:
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 su bardağı su,
4 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
Süslemek İçin:
Limon dilimleri
Nane
Pasta tabanı için bisküvileri un kıvamına gelene kadar rondoda çekin. Eritilmiş tereyağını da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Orta boy kelepçeli bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Üzerine bisküvili karışımı döküp bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın. Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencereye alıp, topak kalmayana dek karıştırın. Orta ateşte yanan ocağa oturtup kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Muhallebinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra pastanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup kaynayana kadar pişirin. Daha sonra muhallebinin üzerine dökün ve yeniden buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerini ince dilimlenmiş limon ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
|
Limonlu Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161453
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1+1/4 su bardağı un
3,5 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı soğuk su
Dolgu için:
4 adet yumurta
150 ml krema
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet limon
Hamur için unu bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamuru folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Unlanmış zemin üzerinde açın. 20 cm'lik yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru, kalıbın içini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerini çatalla delin. 30 dakika buzdolabında bekletin. Üzerine folyo yerleştirin. Kabarmaması için folyonun üzerine de 1 su bardağı nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalıbın içinden folyo ve nohutları çıkartıp 15 dakika daha pişirin. Dolgu için yumurtaları mikserle çırpın. Krema ve pudra şekeri ekleyip tekrar mikserden geçirin. Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. ikisini de kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Tüm malzemeyi kalıbın içine dökün. Tekrar fırına atıp 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp, oda sıcaklığında soğutun. Servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|