| 
 
 
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18982 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007 
2,659 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 paket petibör bisküvi
 
125 gr tereyağı
 
1 limon
 
2 yumurta
 
1 çimdik tuz
 
1 paket kremşanti
 
1,5 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
 
Petibörleri un haline getirin, limonun kabuğunu rendeleyip içine katın, tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.Kahbın içine streç film geçirip hara dökün ve kaşıkla iyice bastırın. Bir kapta iki yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla çırpın, kar beyazı olana kadar. Sonra şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpın. Kremşantiyi hazırlayıp diğer karışıma ekleyin, kabuğunu rendelediğiniz limonun suyunu da ekleyin ve bisküvilerin üzerine dökün. Buzlukta bir gece bekletin. Limonla süsleyerek ikram edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.02.2024
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54805 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010 
3,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 yumurta akı
 
2 yumurta
 
1/2 su bardağı şeker
 
2 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
 
3 limon suyu
 
1,5 çay bardağı süt
 
1,5 paket krem şanti
 
2 paket vanilya
 
 
Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım azar azar şekeri ilave ederek birlikte 1 dk. çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. içine yumurta aklarını, vanilyaları, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştıralım. Bir kalıba parfeyi boşaltalım. Buzlukta donana dek bekletelim. Servisten kısa süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek veya yuvarlak kalıp yardımı ile keserek çıkaralım. Üzerini süsleyip servis yapalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.02.2024
  
 | 
LİMONLU PARFE | 
  | 
salime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95180 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2014 
2,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram krem peynir
 
1+1/4 su bardağı pudraşekeri
 
300 gram çırpılmış krem şanti
 
2 adet yumurta sarısı
 
3 yaprak jelatin
 
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 adet limonun suyu
 
1,5 su bardağı un
 
3/4 su bardağı pudraşekeri
 
100 gram margarin
 
2 çorba kaşığı toz badem
 
1 adet yumurtanın akı
 
Yarım çay kaşığı toz tarçın
 
 
Un, pudraşekeri, 100 gr margarini, toz badem, tarçın ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıba yerleştirin. Hamurun üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan krema için krem peynir ve pudraşekerini karıştırıp kenara alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırıp yumurta sarılarını karıştırarak tek tek ilave edin. Soğuk suda bekletip yumuşamış jelatini ekleyin. Daha sonra üzerine çırpılmış krem şanti ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Pişen tart hamurunun üzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Buzdolabından alıp tartı kalıptan çıkartın. Üzerini limon dilimleri ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.01.2022
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108083 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015 
1,990 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı su
 
30 gr pudra şekeri
 
1 su bardağı limon suyu
 
1 limonun rendelenmiş kabuğu
 
275 gr toz şeker
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Üzeri için:
 
Limon dilimleri
 
Nane
 
 
Bir tencerede toz şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar orta ateşte pişirin.
 
Eriyince 5-6 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
 
Şekerli şurup ile rendelenmiş limon kabuğunu ve eritilmiş 1 yemek kaşığı matgarini karıştırın.
 
Üzerine limon suyu ve pudra şekeri ilave edin.
 
Karışımı buzlukta bir gece bekletin. Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırın Limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
mavi menekşe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129546 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017 
1,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
8 yumurta sarısı
 
300 g toz şeker
 
1 su bardağı limon suyu
 
425 ml krema
 
2 paket toz krem şanti
 
Limon sos için:
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 limonun suyu
 
1 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
Yarım çay bardüğı toz şeker
 
Üzeri için:
 
Frenk üzümü
 
Nane yaprakları
 
 
Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Toz şeker ve limon suyunu kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şerbeti azar azar yumurta sarılarına ekleyin ve 4-5 dakika kadar daha çırpın.Kremayı bir karıştırma kabına alın. Toz krem şantiyi ilave edip bir mikser yardımıyla katılaşıncaya kadar çırpın. Kremanın tamamını yumurtalı karışıma yavaşça ekleyip karıştırın. Karışımı streç filmle kapladığınız baton bir kalıba aktarın. Üzerini streç film ile sarıp bir gece dondurucuda bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirin. Bir sos tenceresine limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, şeker ve nişastayı alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra parfenin üzerine gezdirin. Frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
dedecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2016 
Mesajlar: 43 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140471 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019 
796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 yumurta
 
3/4 çay bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
1/2 su bardağı şeker
 
2 paket vanilya
 
1 paket bisküvi
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 limon suyu
 
 
Yumurtaların akı ve sarısını ayıralım, yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle yarım dk. çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. İçine yumurta sarılarını, yumurta aklarını, vanilyaları, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek yarım dk. daha çırpalım. Bisküvileri un haline gelen dek dövüp köşeli bir kalıba yarısını yayalım. Üzerine kremayı yayalım. Kremanın üzerine kalan bisküvi ununu serpelim. Parfeyi buzlukta birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
aslı keremoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2020 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151757 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2020 
628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı soğuk süt
 
2 poşet krem şanti
 
2 adet limon
 
2 yumurta
 
1 paket petibör bisküvi (burçak bisküvi de olabilir)
 
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
 
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
 
1 paket vanilya
 
 
Öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın.
 
Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. 
 
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.
 
Dolaptaki krem şantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını krem şantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.
 
Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.
 
Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün.
 
Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.
 
Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160648 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet limon
 
2 paket (400 ml) krema
 
1/2 su bardağı pudraşekeri
 
1 paket vanilya
 
4 paket yulaflı bisküvi
 
Üzeri için:
 
Limon dilimleri
 
Toz antepfıstığı
 
 
Limonların kabuğunu rendeleyin. 1 tanesinin suyunu sıkın. Kalan limonun dış kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, küp limon ve vanilyayı karıştırın. Krema ve pudraşekerini bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpın. Bisküvileri elinizle küçük parçalara böldükten sonra kremaya ekleyip karıştırın. Orta boy delikli bir kek kalıbının içine streç film yerleştirin. Kremalı karışımla, limonlu karışımı birleştirip harmanladıktan sonra kalıbın içine dökün. Üzerini de streç filmle kapattıktan sonra en az 1 gece dondurucuda bekletin. Çıkardıktan sonra dilimleyip, limon dilimleri ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Tarifte istediğiniz bisküvi çeşitlerini kullanabilirsiniz. Servisten 5-10 dakika önce buzluktan çıkarırsanız daha rahat dilimleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161594 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kutu krem santi
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
2 yumurta
 
2 adet limon
 
1 vanilya
 
1 paket burçak bisküvi
 
 
Öncelikle süt ile krem şantiyi çırpın ve hazırlanan sosu buz dolabına dinlendirmeye alın.
 
2 yumurtanın beyaz ve sarısını ayrın.
 
Yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.
 
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyip hem suyunu hem kabuklarını yumurta sarısı ile çırğın.
 
Krem şantiyi buz dolabından çıkarın, yumurta aklarını ve sarılarını krem şantiye ilave edip çırpmaya devam edin.
 
Bisküviyi mutfak robotundan geçirin.
 
Borcama bisküvilerin yarısını koyun ve eşit seklide yayın.
 
Krem şantili karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
 
Kalan bisküvileri de üzerine serpin ve derin dondurucu da 3- 4 saat dondurun.
 
Servis yaparken rahat kesilmesi için 10 dakika tezgahta bekletebilirsiniz.
 
Üzerini istediğiniz meyve ya da hindirstancevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162611 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
300 ml (1,5 su bardağı) krema
 
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
 
3 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
 
Bir tutam tuz
 
 
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını cam bir kasede bir tutam tuzla birlikte, katı bir köpük olana dek mikserle çırpın. Diğer tarafta yumurta sarılarını krema, pudra şekeri, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile çırpın. Köpük halindeki yumurta aklarını diğer karışıma ekleyip karıştırın. Kare bir kalıba karışımı yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Dilimleyip frenk üzümü ile birlikte servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166213 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022 
456 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 ml krema
 
1 yumurta sarısı
 
30 gram süzme yoğurt
 
1 limonun kabuğu
 
5 gram toz şeker
 
5 gram yaprak jelatin
 
 
İlk olarak Kremayı mikserle iyice çırpın. Yumurta sarısını kremaya ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Süzme yoğurdu, limon kabuğu rendeleyip ve şekeri ilave edin.
 
Suda beklettiğiniz yaprak jelatinleri de ekleyerek karıştırın.
 
Parfe harcını streç film serdiğiniz kek kalıbına alın. Derin dondurucuda bekletin ve 4-5 saat sonra kalıptan çıkarın.
 
Yanında çilek ve kırmızı meyvelerle birlikte servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182841 
Gönderme Tarihi: 01.May.2025 
94 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet limon
 
2 su bardağı soğuk süt
 
2 poşet kremşanti
 
2 yumurta
 
1 paket petibör bisküvi(burçak bisküvi de olabilir)
 
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
 
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
 
1 paket vanilya
 
 
Limonlu parfe için öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın. Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.
 
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.
 
Dolaptaki kremşantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını kremşantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.
 
Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.
 
Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün. Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.
 
Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun. Limonlu parfeyi isteğinize göre kayısı kurusu veya başka meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine çikolata sosu da gezdirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Parfe | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184823 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2025 
103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı soğuk krema
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
 
1 paket vanilin
 
1 su bardağı ufalanmış bisküvi
 
 
Soğuk kremayı geniş bir kapta mikserle kabarana kadar çırpın.
 
Pudra şekeri, vanilin, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip hafifçe karıştırın.
 
Ufalanmış bisküvileri karışıma ekleyin ve spatula ile homojen şekilde karıştırın.
 
Karışımı streç film serilmiş bir kalıba dökün, üzerini kapatın ve en az 4-5 saat dondurucuda bekletin.
 
Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. İsteğe göre üzerine taze nane veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |