|
Limonlu parfe |
 |
LüküsHayat
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16894
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta,
1 su bardağı tozşeker,
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt,
2 adet limon,
1 paket kare bisküvi
Yumurtayı şekerle kar haline gelinceye kadar çırpın. Toz krem şantiye süt ilave ederek mikserle karıştırın.
Limonların kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Bisküvileri ezin. Yumurta akı, krem şanti, bisküvi, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu karıştırın.
Parfeyi streç filme yerleştirdikten sonra kalıba dökün. Buzlukta dondurup çıkardıktan hemen sonra servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
 |
durbaba
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9467
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2006
3,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı su
1 adet limon
1 adet elma
1 adet muz
1 su bardağı kıyılmış badem
1 poşet krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. 1 paket kepekli bisküviyi ufalayın. 1 çorba kaşığı limon tuzunu, 1 çay bardağı suda eritin. 1 adet limonu rendeleyin. Suyla birlikte karışıma ilave edin. Muz ve elmanın kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin. Hepsini beraber karıştırın. Yuvarlak bir kaseye naylon torba yayın. Sütle hafifçe ıslatın. Karışımı içine dökün. Naylonun kenarlarını kapatın. Parfeyi bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, servis tabağına ters çevirin. Üzerine bademleri serpiştirerek, servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2581
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
2,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu limonlu jöle
1 paket krem şanti
3 adet limon
1 bardak süt
Limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti tarifine göre yapılır. Yüksek devirli mikserle 10 dakika çırpılır. Limonlu jölede aynı şekilde tarifine göre yapılır. 3 limonun suyu, kabuklarının rendesi ve isteğe bağlı 2 veya 3 bardak toz şeker ilavesiyle çırpılır. Büyük bir kasede jöle, limon suyu karışımı ve şantiyi karıştırarak 10 dakika çırpılır. Pyrex kaba boşaltılır ve buzdolabında bekletilir.
ML® Limonlu Parfe için tıklayın
ML® Limonlu Pasta için tıklayın
|
|