Kısa URL: https://ml.md/lc9467
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2006
3,356 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı su
1 adet limon
1 adet elma
1 adet muz
1 su bardağı kıyılmış badem
1 poşet krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. 1 paket kepekli bisküviyi ufalayın. 1 çorba kaşığı limon tuzunu, 1 çay bardağı suda eritin. 1 adet limonu rendeleyin. Suyla birlikte karışıma ilave edin. Muz ve elmanın kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin. Hepsini beraber karıştırın. Yuvarlak bir kaseye naylon torba yayın. Sütle hafifçe ıslatın. Karışımı içine dökün. Naylonun kenarlarını kapatın. Parfeyi bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, servis tabağına ters çevirin. Üzerine bademleri serpiştirerek, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc2581
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
1 kutu limonlu jöle
1 paket krem şanti
3 adet limon
1 bardak süt
Limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti tarifine göre yapılır. Yüksek devirli mikserle 10 dakika çırpılır. Limonlu jölede aynı şekilde tarifine göre yapılır. 3 limonun suyu, kabuklarının rendesi ve isteğe bağlı 2 veya 3 bardak toz şeker ilavesiyle çırpılır. Büyük bir kasede jöle, limon suyu karışımı ve şantiyi karıştırarak 10 dakika çırpılır. Pyrex kaba boşaltılır ve buzdolabında bekletilir.