| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Milföy Tatlısı | 
 
  | 
nihale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21100 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2008 
2,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4lü 1 paket milföy hamuru,
 
100 gram tozşekeri,
 
200 gram badem,
 
2 adet yumurtanın sarısı,
 
1 adet limon,
 
yarım paket limon jölesi,
 
yarım su bardağı su
 
 
Unlanmış zeminde milföy hamurunu açıp dörde bölün. Bu işlemi dört defa tekrarlayın. Islatılmış tepsiye hamurların yarısını yani 8 parçayı dizin. Bademlerin kabuklarını soyun ve iyice dövün. Limonun kabuğunu rendeleyin. Bir kabın ! içinde tozşekeri, dövülmüş badem, 1 adet yumurtanın sarısı ve rendelenmiş limonun kabuğunu birlikte karıştırın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz hamurların ortasına bölüştürerek koyun. Kalan yumurta sarısının bir kısmını hamurların kenarına sürün. Ayırdığınız diğer milföy hamurlarını, dolu olan hamurların üzerine kapatın ve kenarları yapıştırın. Mil-föylerin üzerine kalan yumurta sarısını sürün. 220 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Limon jölesini yarım su bardağı suyla açın. Fırından çıkardığınız milföylerin üzerine sürün. İsteğe göre soğuk ya da sıcak servis yapın.
  
 | 
 
Limonlu Milföy Tatlısı | 
 
  | 
aysel engin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98317 
Gönderme Tarihi: 18.May.2014 
2,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 adet milföy hamuru
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı kıyılmış badem
 
1 çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 yumurta
 
 
 
Öncelikle bir kabın içinde yumurta, badem, süt, şeker ve vanilyayı karıştırın. Milföy hamurlarını tepsiye bir kat dizip üzerine bademli şekerli harcı süsün ve tekrar milföy hamurlarını ikince kat olarak dizin. Dilimlere kesip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. İstenirse daha sonra ocak üzerinde de ısıtılıp çıtır hale getirilebilir. Fırından alıp servis tabağına dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Milföy Tatlısı Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |