| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Lokma | 
 
  | 
pi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43849 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2009 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım paket yaş maya
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
2 adet yumurta
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1,5 su barsağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Şerbet için:
 
3,5 su bardağı su
 
3,5 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
 
Evvela şerbet hazırlanır; su, şeker kaynatılır. Limon suyu ve kabuğu katılır, 10 dakika daha kaynatılır. Sonra hamura geçilir. Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine yumurta, tuz, limon kabuğu ve un katılır, mikserle karıştırılır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra ıslatılmış kaşığın ucuyla hamur kızgın yağa atılır ve altın rengi kızartılır. Soğuk şerbete atılır, 10-15 dakika sonra servise sunulabilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 08.07.2014
  
 | 
 
Limonlu Lokma | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99677 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014 
1,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı şeker
 
1 limonun kabuğu
 
Yarım limon suyu
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
2,5 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı irmik
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Önce şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu iyice karıştırıp içine limon suyunu ekleyip buzdolabına koyun. Daha sonra bir tencereye hamuru yapmak için suyu, yağı ve şekeri ekleyip karıştırıp erimeye bırakın. Şeker eriyince içine unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp iyice ezerek hamuru haline getirin. Hamuru kaşığın etrafında top olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları içine teker teker ekleyip hamura yedirin. Hamura son olarak irmik ve nişasta da ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına alın. Yağı tavanın içine alın ve yağı kızmasını beklemeden soğuk yağın içine minik şekillerde sıkıp yavaşça pişmesini bekleyin. Yağı kızdırırsanız tatlının içi hamuru kalır. Pişen tatlıyı da soğuk şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Lokma Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |