Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Limonlu Kurabiye (14 adet - 581,853 defa bakıldı)

Limonlu Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limon Kurabiyesi

TemelReis
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2012
Mesajlar: 77
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc84264
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2012
3,500 defa indirildi / yazdırıldı




1 Paket Sana Hamurişi
1 Yemek Kaşığı pudra şekeri
1 Adet yumurta sarısı
1 Çay Bardağı yoğurt
1 Yemek Kaşığı limon suyu
1 Adet limon
4 Bardak un
1,5 Bardak şeker
1 Çay Kaşığı karbonat

Limonun kabuklarını rendeleyin. Limonu robotta parçalayın. Limon suyu ve pudra şekeri dışındaki malzemeleri ve oda sıcaklığındaki sana yağını karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.Aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. Limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve limon suyunu karıştırarak hamurların üzerine sürüp 180 derece fırında pişirin.


Limonlu Kurabiye

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc29565
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
3,371 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
- 1 paket Sana yağı
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 kahve fincanı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için:
- Pudra şekeri

Hazırlanışı
Derin bir kâsenin içerisine az un koyun.
İçerisine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını, şekeri, ay çiçek yağını, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu, ilave edip, ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurun.
Hamur kıvamına geldikten sonra, hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri pembeleşene kadar tutup, pişirin.
Pişen limonlu kurabiyeleri iyice soğutup, üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip, servis edin.


Limonlu Kurabiye

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc29564
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
3,001 defa indirildi / yazdırıldı




100 g pudra şekeri
2 adet yumurta
150 g Sana
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

Derin bir kabın içine yumurtaları, pudra şekerini, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, vanilyayı koyunuz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz.
Hamurdan, ceviz büyülüğünde parçalar koparıp, yuvarladıktan sonra Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye diziniz.
Üzerlerine bir bıçak yardımı ile bastırarak çarpı işareti yapınız.
En son olarak üzerlerine toz şeker serpip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz.


ML® Limonlu Kurabiye için tıklayın


Limonlu Kurabiye

yeniay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2012
Mesajlar: 75
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc84974
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2012
2,774 defa indirildi / yazdırıldı




150 Gr Sana Klasik Kase
50 gr tereyağ
1 Çay Fincanı pudra şekeri
1 Çay Bardağı mısır nişastası
1 Çay Bardağı pudra şekeri
1,5 Çay Fincanı un
1 Adet limon kabuğu rendesi
2 Çorba Kaşığı bal
1 Paket vanilya
1 Fiske tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi

Hamur karıştırma kabına,vanilya,sana yağı,limon kabuğu rendesi,1 çay bardağı pudra şekeri, unu, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim.Kıvama gelene kadar yoğuralım,kıvama gelen hamurdan yumurta boyutunda parçalar koparıp elimizle ortaları çukur bir şekil verelim.Yağlı kağıt serili fırın kabına dizelim.180 dereceli fırında pişmeye bırakalım.Biz bu arada üzeri için hazırlayacağımız sosu hazır edelim. Tereyağını bir kabın içinde eritelim içerisine pudra şekerini,limon kabuğu rendesini ve balı ilave edip karıştıralım. Kurabiyeler pişince servis tabağına alalım,Çukur bıraktığımız yere hazırladığımız sosu yeteri kadar dolduralım.


Limonlu Kurabiye

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc29566
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,621 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
- 1 paket Sana yağı (250 gr)
- 1 adet küçük limon
- 1 çay bardağı yoğurt (100 gr)
- 1,5 su bardağı şeker (260 gr)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 su bardağı un (575 gr)
- Üstü İçin:
- 1 adet küçük limon
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı
Fırınınızı 180°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Sana yağını eritin ve ılımaya bırakın.
Limonun kabuğunu rendeleyin. Beyaz kısımlarını soyup attıktan sonra kalan limonu robotta çekerek parçalayın. Limon az sulu ise küçük yerine orta boy limon kullanabilirsiniz.
Geniş bir kaba limon parçalarını, limon kabuğu rendesini ve erimiş Sana yağını koyup çatalla karıştırın. Yoğurt ve şekeri ekleyerek karıştırın.
Unu ve karbonatı birlikte ekleyerek karışıma ilave edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizle limon şekli verin(Hamuru önce yuvarlayıp daha sonra kenarları ince ortası kalın oval hale getirerek limon şekli verebilirsiniz.)
Kurabiye hamurlarını yağlanmış tepsiye üç parmak aralıklarla dizin.
Küçük bir kâsede bir adet limon kabuğu rendesi, limon suyu ve pudra şekerini karıştırın ve kurabiye hamurlarının üzerine fırça ile sürün.
Önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alarak servis yapın.

Not: Hamuru bir parmak kalınlığında açtıktan sonra oval bir bisküvi kalıbı ile keserek de şekil verebilirsiniz.


Limonlu Kurabiye

damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc78511
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2012
2,350 defa indirildi / yazdırıldı




150 Gr Sana Hamurişi
2 Çay Bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Adet yumurta
2,5 Su Bardağı un

Limon kabuğu rendesi ve toz şekeri elinizle iyice ezin, daha sonra içine yumurtayı ve yumuşamış margarini ekleyip iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Üzerinin çok kızarmamasına dikkat edin.


Limonlu Kurabiye

başar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2012
Mesajlar: 40
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc79986
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
2,330 defa indirildi / yazdırıldı




1 Paket Sana Klasik
1,5 Su Bardağı şeker
0,5 Çay Bardağı limon suyu
1 Çay Kaşığı karbonat
1,5 Çay Bardağı yoğurt
2 Adet limon
1 Tatlı Kaşığı pudra şekeri

Sana klasik margarini eritelim ve ılımaya bırakalım. 1 limonun kabuğunu rendeleyelim çıkan beyaz kabuğunu soyarak limonu robot yardımı ile çekerek parçalayalım. Hamuru yapacağımız kaba limon kabuğu rendesi, limon suyu ve erimiş margarini koyarak iyice karıştıralım. Daha sonra şeker ve yoğurtu da ekleyelim. Son olarak karbonat ve unu birlikte ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve limon şekli verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Bir adet limonun suyunu sıkalım ve pudra şekeri ile karıştırarak kurabiyelerin üzerine sürelim. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.


Limonlu Kurabiye

bekçi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2013
Mesajlar: 60
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc85472
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2013
2,287 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı yoğurt
1 Adet yumurta
2 Su Bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
3 Su Bardağı un
2 Adet limon

Oda sıcaklığında erimiş sana hamur işi yağı bir kaba alın. Limon kabuğunu iri iri rendeleyip margarin ve şekerle karıştırın. Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, unu ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hafif yassılaştırıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.


Limonlu Kurabiye

sunay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc79886
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
2,260 defa indirildi / yazdırıldı




200 Gr Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
2 Adet Limon rendesi
1 Çay Fincanı pudra şekeri
1 Yemek Kaşığı limon suyu
1 Paket kabartma tozu

Margarin ve pudra şekeri mikserle çırpılır.limon kabuğu rendesi, limon suyu,vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Az az un ilavesi ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Streç film sarılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur unlu zeminde merdane yardımı ile 1 cm. kalınlığından biraz ince açılır ve kalıplarla kesilir, tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk.pişirilir.


Limonlu Kurabiye

napolitan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76827
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
2,206 defa indirildi / yazdırıldı




125 Gr Sana Hamurişi
265 gr un
2 Adet yumurta sarısı
125 gr tozşeker
2 Tatlı Kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çay Bardağı pudra şekeri

Fırını önceden 160 derece ısıtın. Fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın. Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısı, limon kabuğu ve unu ekleyip yoğurun. Un serpilmiş bir zeminde 1 cm kalılığında açın. Kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine dizin ve 15-20 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.


Limonlu Kurabiye

rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc83794
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,197 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı pudra şekeri
250 gr sana hamur işi (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 Adet yumurta sarısı
1 Paket vanilin
1 Adet yumurta akı
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Paket hamur kabartma tozu

Margarin, yumurta sarısı, pudra şekerini karıştırın, üzerine 2 bardak un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ilave edip kulak memesi kıvamını alana dek yoğurunuz. yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın yumurta akına batırıp fırın tepisine dizin ve 170 veya 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirin.


Limonlu Kurabiye

fatoş nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2013
Mesajlar: 63
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc85295
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2013
2,180 defa indirildi / yazdırıldı




1 Çay Bardağı mısır nişastası
0,5 Su Bardağı pudra şekeri
100 gr bulamak için tozşeker
Sarı gıda boyası
1 Paket vanilya
0,5 Bardak iç harcı için pudra şekeri
50 gr SANA KLASİK
150 gr SANA KLASİK
1,5 Çay Fincanı un
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Adet limon kabuğu rendesi
2 Çorba Kaşığı bal

Karıştırma kabına sanayı limon kabuğu rendesi pudra şekeri un nişasta vanilya kabartma tozu ekleyip, yoğurun hamur kıvamını alınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını çukur bırakın. Tozşeker sarıgıda boyası karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede pişirin. Kurabiyeler pişerken iç harcı için sanayı eritin. Limon kabuğu rendesi, şekeri balı, ilave edip karıştırın. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alın. Ortasına harçtan koyup. Servis yapın.


Limonlu Kurabiye

altın elma
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc81222
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
2,129 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr Sana Hamurişi
5 Su Bardağı un
2 Adet limon
1 Çay Bardağı yoğurt
1 Tatlı Kaşığı pudra şekeri
1 Su Bardağı şeker
250 gr sanayağı
1 Çay Kaşığı karbonat

Sana yağını eritip ılımaya bırakın. Limonun kabuğunu rendeledikten sonra beyaz kısmını soyun ve içini robotta çekin. Geniş bir kaba limon parçalarını, limon kabuğu rendesini ve margarini koyup karıştırın. Şeker ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu ve karbonatı eleyerek ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp limon şekli verin yağlanmış tepsiye dizin. Ayrıca küçük bir kasede 1 adet limonun kabuğunun rendesini, suyunu pudra şekeri ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.


Limonlu Kurabiye

kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc78738
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
2,077 defa indirildi / yazdırıldı




2 Adet yumurta sarısı
6,5 Çorba Kaşığı nişasta
0,5 Paket kabartma tozu
1 Paket Üzerine Pudraşekeri
1,5 Bardak un
1 Bardak tozşeker
1 Adet limon
125 gr margarin

Derin bir kapta tozşeker ve margarini karıştırın. Ardından rendelenmiş limonun kabuğunu ve suyunu, yumurta sarılarını ekleyin. Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun. Unun cinsinden dolayı hamurunuz yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru alüminyum folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Piştiğinde üzerine pudraşekeri eleyerek servis yapın.






Limonlu Kurabiye Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(14 adet Limonlu Kurabiye 581,853 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort