| 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184461 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2025
 58 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı süt
 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
 Yarım limonun suyu
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
 Derin bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, karışım beyazlaşana kadar mikserle 3-4 dakika çırpın.
 Süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
 Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün ve kalıbı birkaç kez tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkarın.
 Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
 Fırından çıkan keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Limon Soslu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184319 Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2025
 92 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kek için:
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 1/2 su bardağı süt
 1/4 su bardağı taze limon suyu
 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı bir damla limon aroması da eklenebilir)
 Limon şurubu:
 1/4 su bardağı limon suyu
 2 yemek kaşığı toz şeker
 Krema kaplama için:
 1 su bardağı pudra şekeri
 1-2 yemek kaşığı limon suyu
 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 (Daha akışkan bir krema isterseniz 1 yemek kaşığı süt de ekleyebilirsiniz)
 
 Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından sıvı yağı, sütü, limon suyunu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
 Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin, homojen bir karışım elde edin.
 Karışımı yağlanmış baton veya kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edin.
 Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine limon şurubunu gezdirin. Bu hem nemli hem daha aromalı olmasını sağlar.
 Pudra şekerini bir kaseye alın, limon suyunu yavaş yavaş ekleyin. Yoğun ama dökülebilir bir kıvamda olmalı. Dilerseniz biraz sütle kıvamını ayarlayabilirsiniz.
 Soğumuş kekin üzerine dökün. Limon kabuğu rendesiyle süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184056 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2025
 46 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı Kenton Pudra şekeri
 Yarım paket margarin
 5 adet yumurta
 Yarım su bardağı süt
 1 paket Kenton şekerli Vanilin
 1 adet limonun suyu
 3 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 2,5 su bardağı un
 1 paket Kenton Hamur Kabartma Tozu
 Süslemek için:
 1 çorba kaşığı Kenton Pudra şekeri
 1 adet limon
 2 dal fesleğen
 
 Pudra Şekerini derin bir kaba kırıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
 Daha sonra yumurtaları, sütü, vanilyayı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuklarını ilave edip çırpın.
 Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
 Yağlanmış unlanmış dikdörtgen bir kalıba hamuru boşaltın.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
 Kalıptan çıkarmadan soğutun.
 Ters çevirip bir servis tabağına aktarın.
 Üzerine pudra şekeri serpin.
 Limon dilimleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184023 Gönderme Tarihi: 23.Tem.2025
 102 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 adet büyük limonun kabuğu (rendelenmiş)
 Yarım limonun suyu
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 
 Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta, şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekledikten sonra karışımı iyice homojen hale getirin.
 Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın ve sıvı karışıma eleyerek ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (İlk 30 dakika fırını açmayın.)
 Kürdan testi ile piştiğinden emin olun. Kekin içi tamamen piştiyse fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183473 Gönderme Tarihi: 16.Haz.2025
 112 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2.5 su bardağı un (400-500 gram)
 1 adet limon
 
 Limonlu kek yapmak için;
 Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
 Limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir.
 İçinin suyu sıkılır.
 Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
 Son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.
 Kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.
 Kekin üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabukları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181112 Gönderme Tarihi: 04.Oca.2025
 186 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı elenmiş un
 4 yumurta
 1, 5 su bardağı şeker
 1 limon kabuğu rendesi+suyu
 1 paket vanilya
 2 paket kabartma tozu
 
 Limon kabukları+limon suyu+1 tatlı kaşığı pudra şekeri karıştırılır ve üzeri kapanarak en az 30 dk bekletilir.
 Yumurtalar ve şeker mikserle 10-15 dakika iyice köpürünceye kadar çırpılır içine sırasıyla yağ ve süt eklenir tekrar çırpılır.
 Diğer tarafta un vanilya ve kabartma tozları karıştırılıp elenir.
 Kuru malzeme sıvı malzemeye parti parti iyice yedirilir son olarak limonlu karışım eklenerek kek yağlanmış kalıba dökülür ve 175 derecede 50 dakika pişirilir. (kurdan testi mutlaka yapın)
 Yumurta ve şeker karışımını ne kadar çok çırpar ve içine hava hapsederseniz o kadar iyi bir kek elde edersiniz.
 Süt dışında malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı ama dediğim gibi süt dışında.
 Kuru malzemeleri mutlaka eleyin ve kabartma tozunu mutlaka unla karıştırın.
 Kalıbınızı katı yağ ile yağladıktan sonra kesinlikle içine un eleyip daha sonra da fazlalıklarını dökün, kabaran kek aksi taktirde sürekli aşağı kayacak ve tam istenilen seviyeye gelemeyecektir.
 İlk 30 dakika kabartma tozunun ısıyla aktive olduğu zamandır bu aşamada fırının kapağını açarsanız bu işlemi bozmuş olursunuz o yüzden asla açmayın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179809 Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
 241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ (tereyağı da kullanılabilir)
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
 1 adet limonun suyu
 1 tutam tuz
 Üzeri için pudra şekeri (isteğe bağlı)
 
 Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Mikserle yüksek hızda, şeker tamamen eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu aşamada karışımın rengi açılmalı ve hacmi artmalıdır.
 Süt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek karışımı iyice çırpın. Limon suyu, keke ferah bir aroma katacaktır.
 Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Mikseri düşük hızda çalıştırarak kuru malzemeleri yavaşça karıştırın. Un tamamen karıştığında, limon kabuğu rendesini ekleyin ve spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
 Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve üzerini spatula ile düzleştirin. Kalıbı tezgaha birkaç kez vurun, böylece hamurun içinde hava kabarcıkları kalmasın.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, keki yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz; kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
 Pişen keki fırından çıkarın ve kalıpta 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra keki kalıptan çıkarın ve tamamen soğuması için bir tel ızgara üzerine alın. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179562 Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2024
 178 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 4 adet yumurta
 2/3 su bardağı süt
 150 gr tereyağı (2/3 su bardağı)
 1 su bardağı şeker
 1 limonun kabuğu
 Yarım limonun suyu
 1 paket vanilin
 1 paket kabartma tozu
 Çok az tuz
 Kaplama için;
 1 su bardağı pudra şekeri
 3 yemek kaşığı limon suyu
 Yarım limonun kabuğu
 
 Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
 Şekeri limon kabuğu ile 30 dk kenarda bekletin.
 Tereyağı ile şekeri 3 4 dk çırpın.
 Yumurtaları ilave edip 3 dk daha çırpın.
 Süt ve limon suyunu ekleyin.
 Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyip ilave edip karıştırın.
 Kek kalıbının her yerine tereyağını sürün.
 Tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
 Kenarlara hafif un serpin.
 Kek karışımını kalıba dökün ve kürdan ile zigzaglar çizerek hamuru düzleyin.
 180 derece fansız sıcak fırında 55 dk pişirin.
 Kaplama için malzemeleri çırpın.
 Tamamen soğuyan kekin üzerine dökün.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179130 Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2024
 133 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 2 yemek kaşığı limon suyu
 Yarım su bardağı ayçiçek yağı
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 1 paket vanilin
 1 paket kabartma tozu
 Kek kalıbını yağlamak için:
 Bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
 
 Yumurta ve toz şekeri, krema kıvamı elde edene kadar bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
 Süt, ayçiçek yağı ve iki yemek kaşığı limon suyunu ilave ederek yaklaşık 2 dakika daha çırpma işlemine devam edin.
 Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra karıştırın.
 Kek kalıbınızı güzelce yağlayın ve hazırlamış olduğunuz harcı içerisine boşaltın.
 Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.
 Limonlu kekinizi biraz dinlendirdikten sonra kek kalıbından çıkartmanız tavsiye edilir.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174726 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
 270 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 4 adet yumurta
 1 su bardağından biraz fazla şeker
 1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya aroması
 2.5- 3 su bardağı un
 1.5 paket kabartma tozu
 1 limonun kabuğu ve suyu
 1 çay kaşığı zerdeçal
 1 fiske tuz
 1 tatlı kaşığı tereyağı
 Sosu için:
 3 yemek kaşığı limon suyu
 1 su bardağı pudra şekeri
 
 Yumurta, şeker, tuz vanilyayı mikserin en son seviyesinde beyaz olana kadar 5- 6 dk kadar çırpıyoruz.
 Ardından sıvı yağ, limon suyu, kabuğu ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
 Sonrasında unu, zerdeçalı ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Ve çırpmaya devam.
 Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlayıp üzerine biraz un serpiyoruz.
 Kek hamurumuzu kaba ekledikten sonra kabı yere vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
 180 derece önceden ısıtılmış fırına yolluyoruz kekimizi.
 Yaklaşık 45 -50 dk sonra sonra bir kürdan yardımı ile kontrol edilir.
 Kek pişti ise fırın kapatılır ve kek fırında bekletilir.
 Pişmediyse kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edilir.
 Kek fırından çıktıktan sonra bir kapta limon suyu ve pudra şekerini karıştırıp biraz akıcı bir sos elde ediyoruz.
 Soğuyan kekin üzerine döküp kekimizi servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173991 Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2023
 267 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı süt
 3 adet yumurta
 2,5 su bardağı un
 1 adet limon
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yumurtaları karıştırma kabına kırın.
 Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
 Ardından toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
 Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırın.
 Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
 En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
 Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
 Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172140 Gönderme Tarihi: 19.May.2023
 281 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta oda sıcaklığında olmalı
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 paket hamur kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet limon kabuğu rendesi (ince rende olacak)
 1 adet limonun suyu
 2.5 su bardağı un
 
 Öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikser ile çırpalım yaklaşık olarak 5 dk.
 Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt, limon rendesi ,vanilya ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
 Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip spatula yavaş yavaş karıştıralım.
 Önceden yağ sürdüğümüz kare borcama hamurunuzu dökelim.
 170 derece fırında fanlı ayarda 20/25 dk pişirelim ve sürekli kontrol edelim.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170615 Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
 357 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 1 Toz Şeker 1.5 Su Bardağı
 2 Limon 1 Adet
 3 Yumurta 3 Adet
 4 Kabartma Tozu 1 Paket
 5 Vanilya 1 Paket
 6 İnek Sütü 1 Su Bardağı
 7 Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
 
 Yumurtalarla şeker 10 dakika çırpılr.
 Diğer malzemeler sırayla konup tahta kaşıkla karıştırılır.
 180 derecede 40 dakika pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168592 Gönderme Tarihi: 17.Kas.2022
 231 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 2,5 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 3 yumurta
 1,5 çay bardağı toz şeker
 0,5 çay bardağı limon suyu
 1,5 çay bardağı sıvı yağ
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 2 limon kabuğu rendesi
 Kalıp:
 Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
 
 Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine limon suyu, sıvı yağ, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
 Fırından alın. 15 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc163852 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
 315 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 tane yumurta
 1,5 su bardağı silme toz şeker
 1 adet ince şekilde rendelenmiş limon kabuğu
 2 yemek kaşığı kadar limon suyu
 1/2 su bardağı kadar ayçiçek yağı
 1 su bardağı dolusu süt
 3 su bardağı kadar un
 1 adet vanilya
 1 adet kabartma tozu
 Kek Kalıbının Yağlaması İçin:
 1 yemek kaşığı ile tereyağı
 
 Yumurta ve toz şekeri, tel çırpıcı ya da bir mikser yardımı ile krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin.
 Sonra sırasıyla; sütü, ay çiçek yağını ve limon suyunu ilave ederek, 2 dakika daha çırpmaya devam edin.
 Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilya ve ince şekilde rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
 Fırçayla yağladığınız kek kalıbınıza harcı dikkatli bir şekilde boşaltın.
 Kekinizin eşit oranda kabarması için üzerini tahta bir spatula yardımı ile düzeltin.
 Hazırlamış olduğunuz limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
 İçini çekmesi için keki dinlendirin .
 Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartın ve sevdiklerinize dilimleyerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161169 Gönderme Tarihi: 11.Kas.2021
 316 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 5 adet yumurta
 Yarım paket margarin
 1,5 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı süt
 1 paket vanilya
 1 adet limonun suyu
 3 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Süslemek için:
 1 çorba kaşığı pudra şekeri
 1 adet limon
 2 dal fesleğen
 
 Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra toz şekeri, sütü, vanilyayı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuklarını ilave edip çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Yağlanmış unlanmış dikdörtgen bir kalıba hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarmadan soğutun. Ters çevirip bir servis tabağına aktarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Limon dilimleri ve fesleğen ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160868 Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2021
 250 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 Yarım su bardağı limon suyu
 5 adet yumurta
 2 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Bir tutam tuz
 
 Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları tuz ile birlikte mikserde çırparak kar haline getirin. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, yeniden çırpın. Ayrı bir yerde sarıları da mikserde çırpıp kalan 1 su bardağı toz şekerle yeniden çırpın. Ak ve sarıları karıştırın. Mikserin hızını azaltıp, kalan malzemeyi ekleyin. Yağlanmış kek kalıbın alıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | müsabaka Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.07.2020
 Mesajlar: 22
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151779 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
 386 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı şeker
 3 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 İsteğe göre yarım çay bardağı çoko damla
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet limonun rendesi
 2.5 su bardağı un
 
 Öncelikle her kek tarifinde olduğu gibi yumurta ve şekeri iyice çırpın.
 Yumurtanın üzerine süt, sıvı yağ ve vanilya ekleyin ve karıştırın.
 Rendelediğiniz limonun kabuklarını ekleyin ve suyunu da karışıma sıkın. Ardından çoko damlaları da ekleyin.
 Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek hamuru karıştırın. Unu elerseniz kekiniz daha güzel kabarır.
 Kek hamuru margarinle yağlanmış kalıba dökerek 180-200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
 Keki pudra şekeri, fıstık veya limonla süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 Not: Dileyenler üzerine sos da hazırlayabilir. Aynı ölçüleri limon yerine portakalla da deneyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | vitray Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.03.2020
 Mesajlar: 34
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149287 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
 591 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 su bardağı un
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 3 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1 adet limon
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
 Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
 En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
 Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
 Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Kek | 
|  | masa üstü Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.03.2020
 Mesajlar: 26
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149049 Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
 532 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 2 su bardağı buğday nişastası
 1 su bardağı toz şeker
 1.5 çay bardağı sıvı yağ
 2 çorba kaşığı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet limon kabuğu rendesi
 
 Geniş bir kaba yumurtaları alın ve köpürene kadar çırpın.
 Şekeri ekleyin ve mikser yardımıyla iyice çırpın.
 Sıvı yağ, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı karışıma ekleyin.
 Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyin.
 Bir silikon spatula yardımıyla karışımı aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
 Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunu alın.
 Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |