| 
 | 
| Limonlu Islak Kek | 
|  | efor Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.11.2009
 Mesajlar: 24
 Şehir: Etlik-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43218 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
 3,562 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 125 gr. margarin
 1 limonun kabuğunun rendesi
 100 gr. pudra şekeri
 2 yumurta
 3 çorba kaşığı süt
 200 gr. un,
 30 gr. mısır unu
 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu.
 Şurubu için:
 2 çorba kaşığı su
 1 limonun suyu
 50 gr. şeker.
 Üzeri için:
 100 gr. pudra şekeri
 2 çorba kaşığı limon suyu
 1/2 limon kabuğu rendesi
 
 Margarini, limon kabuğu rendesi ve şeker ile krema halini alıncaya kadar çırpın. Önce yumurta ve sütü, sonra unu, mısır ununu ve kabartma tozunu katın. Kek kalıba koyup 40-50 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirerek çıkarın ve keki soğutun. Suyu limon suyu ve şeker ile kaynatın. Sıcakken şurubu yavaşça kekin ürerine dökün. Diğer tarafta pudra şekeri ile limon suyunu iyice çırpın. Kekin üzerine dökün. Yan kısımlardan biraz akması keke güzel bir görünüm kazandıracaktır. Limon kabuğu rendesi ile süsleyip, soğuduktan sonra dilim dilim keserek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Islak Kek | 
|  | kurşun asker Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.03.2017
 Mesajlar: 37
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123743 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2017
 1,027 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.miele.com.tr
 
 225 gr. Tereyağı, yumuşak
 225 gr. Şeker
 4 Yumurta
 2 Limon kabuğu rendesi
 225 gr. Un
 2 çay kaşığı Kabartma tozu
 Glazür malzemesi :
 2 Limonun suyu
 90 gr. Şeker
 
 Cam kalıbı yağlayın ve içine fırın kağıdı döşeyin
 Tereyağı ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın, arka arkaya yumurtaları ilave edin.
 Unu ve kabartma tozunu karıştırın ve limon kabuğu rendesini ilave edin.
 Hamuru kalıba dökün, üstünü bir bıçakla düzgün hale getirin düzletin ve cam kaseye koyun önceden ısıtılmış fırına sürün ve pişirin.
 Limon suyunu ve şekeri ağdalı bir şurup haline gelinceye kadar karıştırın.
 Henüz sıcak olan keki kürdanla birkaç yerinden delin ve üzerine limonlu-şurubu sürün. Kalıbın içinde soğumaya bırakın.
 
 
 | 
| Limonlu Islak Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156216 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
 688 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı ayçiçek yağı
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 adet limonun kabuğu – rende
 Sosu için:
 2 su bardağı süt
 1 su bardağı toz şeker
 3 adet limonun suyu
 
 Sos tencerenize süt ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
 Ocağa alın ve hafif ılınana kadar karıştırarak pişirin.
 Toz şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın.
 Ardından ayçiçek yağı ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
 Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
 Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
 Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin.
 Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin.
 Ardından servis edin.
 
 Not: Sütünüzün sıcak olmaması önemli. Sıcak olmayan sütünüzün içerisine limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir. Tarifte 30 cm. çaplı yuvarlak cam fırın kabı kullanılmıştır.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Islak Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174077 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
 293 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://torku.com.tr
 
 3 Yumurta
 1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker
 200 gr Eritilmiş Ilık Torku Tereyağı
 2 Limonun Rendelenmiş Kabuğu
 1,5 Su Bardağı Un
 2 Çorba Kaşığı Haşhaş
 1 Paket Vanilya
 1 Paket Kabartma Tozu
 Islatmak İçin:
 Yarım Çay Fincanı Limon Suyu
 Yarım Çay Fincanı Torku Kristal Şeker
 Yarım Çay Fincanı Su
 
 Kek için yumurtaları kristal şekerle çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın. 22-24 cm çapında bir kek tepsisine boşaltıp 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
 Keki ıslatmak için su, kristal şeker ve limon suyunu bir cezvede kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Islak Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3242
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184305 Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2025
 50 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 1/2 su bardağı limon suyu
 Islatmak için:
 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
 1/2 su bardağı toz şeker
 
 Yumurtalar ve toz şekeri mikserle beyazlayana kadar çırpın.
 Süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 Kek pişerken, limon suyu ve toz şekeri küçük bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtın ve soğumaya bırakın.
 Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, kürdanla delikler açarak hazırladığınız limonlu şerbeti yavaş yavaş dökün.
 Kek şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir ya da limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |